Translate

четвъртък, 22 декември 2016 г.

Джо Сеонг-джин бе повишен на позицията единствен изпълнителен директор на LG



Джо Сеонг-джин, президент на дивизията LG Electronics Home Appliance и Air Solution (H&A) и един от тримата изпълнителни директори, които се отговорни за ключовите решения в цялата
организация, бе повишен на позицията единствен изпълнителен директор на LG. Отговорностите на г-н Джо Сеонг-джин ще се разширят във всички бизнес звена на LG Electronics, включително H&A Company, Mobile Communications, Home Entertainment и Vehicle Components, контролирайки над 120 операции по целия свят.
Джо Сеонг-джин се е присъединил към Goldstar през 1976 година и е бил част от екипа, разработил първата автоматична пералня на LG през 1980 година. Преди да стане президент на H&A Company през 2015, той беше ръководител на звеното за перални машини на LG Electronics H&A. През 2007 Джо Сеонг-джин получи ордена „Бронзова кула“, даващ се от корейското правителство за изключителни заслуги в индустриалния сектор – лично признание за ценния му принос към развитието на новите технологии и цялата индустрия в Корея.
Наскоро Джо Сеонг-джин изигра важна роля по пътя на LG към гамата премиум уреди за домакинството и представянето на бранда LG SIGNATURE чрез концепцията Signature Kitchen, както и разработването на фундаменталната бъдеща бизнес стратегия в областта на IoT и умните домове.
Бордът на директорите на LG промотира и Сеонг Дей-хюн, който в момента оглавява CIS региона и е президент на LG Русия, в новата му позиция на президент и CEO на дивизията Home Appliance & Air Solutions, замествайки г-н Джо Сеонг-джин. Със своята 33-годишна кариера в LG Electronics, г-н Сеонг Дей-хюн е бил част от бизнес стратегиите на почти всеки ключов продукт от H&A Company, включително климатична техника, хладилници и домакински уреди за готвене. В ролята си на оглавяващ LG Русия и региона CIS от 2012, г-н Сеонг Дей-хюн беше отговорен за успешното развитие на бизнеса на LG в региона, въпреки икономически предизвикателния период.
В допълнение към повишенията на Джо Сеонг-джин и Сеонг Дей-хюн, в компанията са повишени още 5 изпълнителни вицепрезидента, 13 човека от мениджмънта са промотирани в старши вицепрезиденти и 39 човека поеха позициите на нови вицепрезиденти. Новите роли и отговорности влизат в сила от веднага след общото събрание на акционерите на 1-и януари 2016 година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар