четвъртък, 30 юни 2016 г.

За тринадесета поредна година отбелязваме Деня на река Дунав
Идеята е да се насочи общественото внимание към устойчивото използване на водите на р.
Дунав. В подкрепа на втората по дължина река в Европа, в четиринадесетте страни по нейното поречие, ежегодно се организират множество фестивали и инициативи за нейното опазване.
У нас, за втора поредна година, един от най-мащабните младежки фестивали за изкуства в страната – The Bridge, ще включва поредица от занимания, които ще насърчат подрастващите да създават различни произведения на изкуството, обвързани с опазването на реката. Тазгодишното издание на The Bridge Fest се състоя в дните 17–24 юли 2016 г. във Видин, като за присъстващите, по традиция, бяха организирани 10 творчески работилници и 5 събития.

------
The Bridge Fest се провежда за шеста година на територията на Видин и ежегодно събира над 150 подрастващи на възраст 14-20 години от цялата страна. Това е най-мащабният младежки фестивал по изкуствата в областта, който се организира в партньорство с община Видин и насърчава творческите инициативи сред младежите. За втора поред година Кока-Кола ХБК България ще подкрепи инициативата и ще насърчи участниците да се вдъхновят от реката, като част от организираните меджународни инициативи за отбелязване на Денят на Дунав.
Няма коментари:

Публикуване на коментар