Translate

сряда, 25 септември 2024 г.

София става сцена на световната комедийна импровизация със Sofia Improv Fest 2024

Между 25 и 29 септември на събитието, организирано от „ШиЗи Импро Театър”, у нас пристигат най-изявените майстори в жанра

 

 

София става дом на едни от най-добрите комедийни импровизатори в света със Sofia


Impro Fest 2024 – седмото издание на международно признатия фестивал, който обещава да бъде празник на креативността, смеха и спонтанността. Между 25 и 29 септември на събитието, организирано от „ШиЗи Импро Театър”, у нас пристигат най-изявените майстори в жанра.
Тазгодишната тема на фестивала е „Дълбоко потапяне“ /Deep Dive/. Участниците ще навлязат в четири различни аспекта на импровизационното изкуство: емоции, тъмнина, игри и физическа изразност. На камерната сцена на театър „Сълза и Смях“ в София ще се изявят както утвърдени международни артисти, така и местни таланти, за да създадат незабравими преживявания за публиката.

„Sofia Improv Fest 2024 е едновременно вдъхновяващо и забавно събитие. Ще посрещнем най-забавните импровизационни артисти в света и ще създадем впечатляващи моменти на сцената“, споделят организаторите на фестивала.
Сред звездите на тазгодишното издание е Сюзън Месинг, комик с над 38 години опит, завършила престижното Northwestern University и с участие в известните iO Theatre и Second City’s Mainstage. Сюзън е и една от основателките на легендарния Annoyance Theatre в Чикаго. През годините е преподавала и изнасяла уъркшопи по целия свят, като нейните курсове вдъхновяват поколения импровизатори.
Фестивалът ще посрещне и Джон Лер, който е не само известен актьор и комик, но и създател на сериали като „10 Items or Less“ /TBS/ и „Quickdraw“ /Hulu/. Неговите изяви в телевизионни продукции като „Friends“ и филми като „The Sweetest Thing“ са само част от впечатляващото му портфолио. Джон е и редовен изпълнител на стендъп комедия и често води различни събития в САЩ.
Още една звезда на фестивала е Стейси Смит, артистичен директор на известния Boom Chicago Theater в Амстердам. Стейси е призната за един от най-добрите преподаватели и изпълнители в импровизационния свят, а нейните импровизирани мюзикъли са високо оценявани на международно ниво.
Сред другите водещи имена са и Джулс Мънс, съосновател на лондонския Slapdash Festival, и Хедър Уркхарт, изпълнителка и преподавателка по музикален импровизационен театър, чиято страст към импровизацията я води до световно признание.
Програма и билети: Фестивалът ще предложи шоута всяка вечер, като публиката ще може да се наслади на невероятните изпълнения на живо. Билети могат да бъдат закупени от уебсайта 
https://www.shizi.bg/calendar, където ще откриете и пълната програма. Всеки, който иска да се докосне до магията на импровизационния театър, е добре дошъл да се присъедини и да стане част от това вълнуващо събитие.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар