Translate

понеделник, 23 септември 2024 г.

Здравни събития с вход свободен, безплатни прегледи и изследвания осигурява нова кампания за превенция

 

Столична община и фондация РеСтарт в партньорство с Медицински лаборатории Синево България и Kaufland България се обединиха в съвместна кампания.

 

 

От 21 септември всяка трета събота от месеца ще бъдат провеждани събития с вход свободен с цел превенция и профилактика на най-често срещаните заболявания и здравословни проблеми у нас. Присъстващите ще имат възможност да се запишат за безплатни прегледи и да получат ваучери за безплатни изследвания. Активностите се състоят като част от кампанията „КОД: Превенция – Сега е време, за да имаш време“, организирана от Столична община и фондация РеСтарт в партньорство с Медицински лаборатории Синево България и Kaufland България.

Целта на кампанията е да повиши осведомеността по тази тема сред младите хора и да предостави необходимата информация, както и достъп до профилактични прегледи и изследвания на възможно най-много граждани. Лекари от различни здравни специалности ще споделят с аудиторията ключова информация на тема превенция и профилактика на най-често срещаните заболявания и здравословни проблеми у нас. Събитията ще се провеждат в Централни хали в София и са подходящи и за млади семейства с деца, които ще могат да се насладят на интерактивни игри, пътешествие из древна Сердика с VR очила, работилници и ателиета.

Защото хранителните навици, физическата активност и редовните профилактични прегледи в младостта, са основата, върху която се изгражда добро здраве в по-късните години.

След лекционната част на събитията от „КОД: Превенция“ всеки ще може да се запише на последващи безплатни прегледи на посочваните за всяко събитие контакти, а безплатни лабораторни изследвания ще бъдат осигурени от лаборатории Синево България.

Програмата може да се следи във Фейсбук страницата на „КОД: Превенция“.

Дати на провеждане:

       21 септември

       19 октомври

       16 ноември

       14 декември

Място: Централни хали, гр. София

Начален час: 12.00 часа

Освен редовни профилактични прегледи, всеки отговорен за здравето си млад човек трябва да провежда и ежегодни профилактични изследвания. Поради тази причина лаборатории Синево България ще предоставят ваучер за безплатно изследване Липиден профил на посетителите на първото издание на кампанията, предстоящо на 21-ви септември. Изследването Липиден профил е от съществено значение за здравето на всеки един човек, защото помага да се открият ранни отклонения в нивата на холестерол и триглицериди, които са тясно обвързани със затлъстяването и могат да доведат до сърдечно-съдови проблеми в бъдеще.

Няма коментари:

Публикуване на коментар