Translate

събота, 28 септември 2024 г.

National Geographic - Изгубените съкровища на Египет, сезон 5 /10 еп. по 60 мин./


Премиера: 29 септември от 22:00 ч.
Излъчване: Всяка неделя от 22:00 ч.

 

 

„Изгубените съкровища на Египет“ е завладяваща и изпълнена с екшън поредица, която проследява международни екипи от египтолози на мисия да открият най-богатия извор на древни археологически находки в света. Посредством разкопки и безпрецедентен достъп до екипите на първа линия на археологията, проследяваме тези съвременни изследователи, които се борят с изгарящата жега и негостоприемния терен, за да направят откритията на живота си.

Ето какво предстои да видим в епизодите през септември, октомври и ноември:

Дворецът на Хеопс

В сянката на Хеопсовата пирамида екип от археолози, ръководени от д-р Марк Ленър, разкриват един от най-важните дворци в Древен Египет.

Забравена пирамида

Археолозите разкопават неизследвана погребална камера в древна пирамида в опит да открият 4400-годишната мумия на цар, както и неговите съкровища.

Тайните на гробниците с мумии

Археолозите се опитват да дешифрират древните египетски вярвания за отвъдния живот. Скрити гробници и запечатан саркофаг разкриват своите тайни.

Легендата за Клеопатра

Археолози проучват най-известната египетска царица - Клеопатра. Те изследват голяма гробница с много мумии и разкриват каква е била жената извън легендата.

Тайните на мегагробниците

Археолозите изследват поредица от импозантни мегагробници, за да възстановят глава от историята на Древен Египет, тънеща в мистерия.

Мегаполисът на фараоните

Археолозите изследват възхода и падението на изгубения египетски мегаполис Александрия и разкриват сблъсъка на две суперсили от древния свят.

Тайните на царските мумии

Археолозите разследват мистерията защо някои от най-могъщите египетски фараони са били намерени скрити заедно в гробница в забравена долина.

Фараони на слънцето

Археолозите правят разкопки сред поле от необичайни пирамиди, за да разкрият тайните на една забравена династия - фараоните на слънцето.

Рамзес: Военен стратег

Археолозите откриват масов гроб, докато изследват живота и наследството на легендарния египетски фараон и воин Рамзес II.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар