Translate

сряда, 27 септември 2023 г.

Xiaomi Education обявява проекта „Всеки кадър е история“, за да разкрие възможности за младото поколение да се развива в изкуството на визуално разказани истории чрез фотография

 

 

Xiaomi, в партньорство с уважавания инструктор на Leica Akademie и известен
фотожурналист Джузепе Нучи, с гордост представя „Всеки кадър е история /Story in sight/ - новаторска поредица от фотографски семинари с дълбоко въздействие върху света на визуално разказаните истории.
Проектът Всеки кадър е история е част от усилията на компанията, насочени в развитие на образованието - Xiaomi Education. Той е свидетелство за ангажимента на Xiaomi да вдъхновява и дава възможност на  младежите по целия свят, като им предоставя инструментите и технологиите, за да реализират своя творчески потенциал.

Същността на проекта „Всеки кадър е история“ се крие в несравнимата възможност, която предлага на студентите: те ще имат възможността да се учат директно от прочутия фотожурналист Джузепе Нучи. С легендарна кариера, която го е отвела до най-отдалечените краища на земното кълбо, Нучи е усъвършенствал занаята си в заснемането на хора, места и техните истории през антропологичен обектив. През годините работата му е била представяна в множество международни издания като National Geographic Magazine, The New York Times, The Guardian и Wired. През 2018г. той печели и наградата „Снимка на годината“, една от най-престижните награди за фотожурналистика. От 2017г. Джузепе Нучи споделя фотографския си опит със студенти по целия свят. През 2022г. постига забележителното отличие да бъде назначен за инструктор на Leica Akademie, което затвърждава неговото майсторство не само като фотожурналист, но и като преподавател.

„Вълнувам се от възможността да ръководя семинарите „Xiaomi Education – Всеки кадър е история“, споделя Джузепе Нучи. „Да се потопиш в реалността на фотографски разказаните истории заедно със студенти, представлява вълнуващо предизвикателство за мен. Искрено се стремя да предам опита си като фотограф, вдъхновявайки студентите да станат изключителни разказвачи сами по себе си.“ Университетът на Барселона е първата институция, която участва в проекта „Всеки кадър е история“. Създаден през 1450 г., той е сред най-старите и уважавани институции в Европа, известен със своите изключителни академични стандарти, значителен изследователски принос и отдаденост към социалната отговорност. Семинарите са планирани да се проведат през ноември тази година, в рамките на зимния семестър на Университета в Барселона. Тези семинари ще бъдат отворени за студенти от Факултета по филологии и визуални комуникации, Факултета по изящни изкуства и Факултета по информация и аудиовизуални медии.

Д-р Хавиер Ордуня, координатор за китайските университети в заместник-ректората по международна политика и професор във Факултета по филология и комуникация в Университета на Барселона, изрази очакванията на университета: „Развълнувани сме да бъдем домакини на семинарите „Всеки кадър е история“ в Университет на Барселона. Това сътрудничество с Xiaomi и фотожурналиста Джузепе Нучи предоставя невероятна възможност на нашите студенти да усъвършенстват уменията си за разказване на истории чрез фотография. Уверени сме, че ангажирането с опитен професионалист като Джузепе и придобиването на допълнителен опит в реална среда и различни практически преживявания ще предостави на нашите студенти полезни контрастни елементи в рамките на тяхното университетско образование."
Чрез съвместни усилия проектът Xiaomi Education – „
Всеки кадър е история“ черпи от знанията и опита на фотожурналиста Джузепе Нучи, за да даде възможност и да вдъхнови следващото поколение разказвачи на истории.


Няма коментари:

Публикуване на коментар