Translate

събота, 30 септември 2023 г.

Започва единадесетото издание на фермерския пазар на Lidl

12 родни производители ще предложат богато разнообразие от продукти, като двама от тях участват за първи път

 

 

Единадесетото издание на фермерския пазар на Lidl за тази година ще бъде от 29
септември до 1 октомври в София, на паркинга на магазина на бул. „Царица Йоанна” 20. Родните производители, които ще предложат богато разнообразие от продукти, този път са 12, като двама от тях ще участват за първи път. Акцент на този пазар са битовите и везбовани продукти на Иван Боровански от София. Неговата фирма „Принц-М Боровански и сие” произвежда текстилни изделия, сувенири и декорации в традиционен български стил.

„Мечта ми е да работя за Lidl. Радвам се, че ще мога да покажа нашите битови покривки, както и бродираните ни ризи, тениски и рокли от българско трико. Шевиците, които са извезани на тях, са шопска и габровска, като габровската е по-търсената”, споделя Иван Боровански, който се гордее много и с дъските си за рязане и сервиране, направени от парен бук.

Другият нов участник е фирма „Стефан Юниор”, която предлага лековити билкови тинктури и кремове. С био козметични продукти и тинктури ще се включат също „Билка чудодейка” от Пазарджик и „Шафран Делукс”, които освен натуралните сапуни с шафран, магарешко мляко и масло от бял трън, предлагат и био шафран от Девин.

Традиционно участие във фермерския пазар ще вземе пекарната Mr. Хляб - с вкусни и прясно приготвени хлябове и Бисер Кьосев от село Левуново с неговите вина „Мелнишки пирамиди“, направени от грозде, собствено производство. Сезонни плодове и зеленчуци ще предложи Мариана Каримова от село Крайници. Тя е подбрала от семейното стопанство домати, пипер, краставици, ябълки и сливи. Яне Андреев ще подслади настроението на пазаруващите с мед и грозде от село Козлец. Ралица Петкова от Благоевград също е подготвила разнообразна гама от мед и пчелни продукти за подсилване на имунитета през хладни есенни дни.

Посетителите ще имат възможност да се насладят още на качествените млечни продукти без консерванти и подобрители на фермерска мандра „Каменяк”, както и на различни месни продукти от фирма „Мезенце”, Банкя. Вкусната лютеница, сладката и сиропите на консервна фабрика „Том консерв”, Пловдив също ще могат да бъдат открити от клиентите на Lidl по време на фермерския пазар този уикенд в София.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар