Translate

вторник, 24 януари 2023 г.

Национален конкурс „Композирай Пречиствателна станция“ 25-29.01.2023г

 
 
Всички 1 093 рисунки, получени в рамките на конкурса на Оперативна програма Околна среда“ „Композирай Пречиствателна станция“, ще бъдат изложени от 25 до 29 януари 2023г. /от четвъртък до неделя/ в Галерия „+359“ във Водната кула в София, ул. „Галичица“ 13 а, всеки ден от 14 до 19 часа.
Шестнайсетте избрани рисунки ще бъдат „пренесени“ в голям мащаб върху фасади на 16-те пречиствателни станции в страната, изградени или реконструирани със средства от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“.
Изложбата „Пластични метаморфози“ ще се завърне на 3 февруари за следващата фаза от проекта.
Тази съвременна скулптурна експозиция представлява творческото търсене на автора в посока на пластичната интерпретация и метаморфоза на един и същи обект, чрез различни подходи към формата и визуалната естетика. Всяка творба представлява восъчна женска фигура с метален скелет, който варира като форма, детайл и концепция съответно при всяка от трите работи.
Подобно на израза “не съди книгата по корицата” автора интерпретира темата за повърхностното и дълбокото, както и за често лъжливата или подмамваща външност, изследвайки добре познати понятия като видимо и невидимо, класическо и съвременно. Това е една своеобразна визуална метафора за несъответствието между вътрешното и външното, която автора изследва и манипулира в този творчески цикъл. Ключов концептуален момент играе разтапянето на восъчната обвивка и показването на металната вътрешност, в конкретния случай – скелета на фигурата.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар