Translate

вторник, 20 декември 2022 г.

На бал! Всички на бал!

 
 
„Новогодишен оперетен бал при принц Орловски
“ - най-доброто от световната
оперетна класика в концерт
- спектакъл на звездите от трупата на Музикалния театър - поднесен на сцената на зала 1 на НДК, на 28 декември /сряда/ от 19:00 часа.
В навечерието на Новата 2023 година не пропускайте възможността да станете свидетели на любовни признания, непреходен хумор и красиви костюми, които съществуват в тази компилация само и единствено в света на оперетната магия.
Вече над 100 години от началото на оперетата в България, този жанр носи веселието, щастието и хармонията!
Тазгодишният “Новогодишен оперетен бал”, превърнал се в традиция за единствения Музикален театър в страната ни, ще бъде още по-завладяващ и бляскав.
Събитието обещава да бъде най-празничното за годината в духа на класическите виенски балове – с музиката на великите композитори Калман, Лехар, Щраус, Гуно, Росини, Шостакович.
Този празничен концерт ще ви посрещне с най-красивите арии, дуети и ансамбли, най-шеметните танци, най-блестящите костюми и декори, ще ви плени с невероятен чар и виталност, които може да носи само оперетата!
Диригент на концерта - спектакъл е Юли Дамянов, режисьор - Александър Мутафчийски, хореографи - Йоанна Стоянова и Татяна Янева, хормайстор - Людмил Горчев. Сценичен дизайн и координатор на проекта - Пеньо Пирозов, костюмите са дело на Цветанка Петкова – Стойнова и Яна Дворецка, концертмайстор е Мария Кирова.
Заповядайте на този грандиозен спектакъл създаден с много любов и вдъхновение от звездните артисти, оркестър, хор и балет на Националния музикален театър!
Билетите са в продажба на касите на Националния дворец на културата, онлайн в сайта на НДК, както и в мрежата на Еventim.
 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар