Translate

понеделник, 19 декември 2022 г.

Блокс Груп с награда от конкурса „Сграда на годината 2022“

 

Отличието беше присъдено за новооткритата болница за рехабилитация
 
 
Преди броени дни Блокс Груп беше удостоен с награда в престижния национален конкурс „Сграда на годината 2022“. Отличието в категория „Социална инфраструктура – здравеопазване“ се присъди на новооткритата болница за рехабилитация и продължително лечение. Проектът беше оценен от 33-членното жури на конкурса с председател проф. д-р арх. Георги Станишев, а наградата беше връчена на основателя и изпълнителен директор на Блокс Илиaн Григоров по време на официалната церемония в София Ивент Център.
Благодаря от името на целия ни екип за признанието, с което уважаемото жури ни удостои. Изключително сме щастливи и горди от това, което успяхме да постигнем за толкова кратко време. Уверен съм, че с качествената реализация на болницата поставихме стабилни основи за успеха на дейността ни в здравно-социалния сектор“, каза  Григоров.
Концептуалният проект на болницата за рехабилитация е разработен от водещото архитектурно студио за лечебни заведения – HKS Architects. От българска страна в изграждането на проекта участва колективът на „Проарх“ АД с ръководител арх. Илия Еврев, който доразвива проекта на идейно и техническо ниво. Важна роля при разработването на концепцията играе и партньорството с най-престижния център за рехабилитация в света – Шърли Райън Абилити Лаб /ShirleyRyanAbility Lab/, номер 1 в САЩ през последните три десетилетия и с най-голям изследователски бюджет в света в тази област.
Болницата у нас е изградена спрямо всички световни стандарти и е сред най-модерните в Европа. Разположено в полите на Витоша планина на площ от 14 000 кв.м, лечебното заведение включва стационар със 100 легла, разпределени в 54 единични и двойни стаи, амбулаторен център със 17 кабинета, 6 салона за рехабилитация и помещения за хидропроцедури. Освен цялостна амбулаторна рехабилитация за деца и възрастни, болницата предлага и ранна рехабилитация на стационарни пациенти след активно лечение.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар