Translate

вторник, 7 декември 2021 г.

Purina Accelerator Lab търси най-добрите иновативни стартъпи за домашни любимци

Първият и единствен в Европа акселератор за грижа за домашни любимци кани най-креативните стартъп компании, фокусирани върху грижата за домашни любимци да си партнират с Purina в новото издание на акселератора с фокус устойчивост

 

 

Реализирана от Purina Accelerator Lab, програмата Unleashed започва да набира кандидатури за третото
поредно издание на акселератора.

Фокусът тази година ще бъдат модерни и иновативни продукти и услуги в областта на грижата за домашните любимци като програмата ще подкрепи приоритетно стартиращи компании, които използват високотехнологични и устойчиви решения. Акселераторът се стреми да подкрепя предприемачи и представители на малкия бизнес, които внедряват в бизнес решенията си регенеративно земеделие, системи с нулеви отпадъци и иновации в устойчиви храни за домашни любимци като алтернативни протеини и преработени съставки. Специално внимание се обръща и на стартиращи компании, които помагат за укрепване на връзката между хората и домашните любимци.

Всеки стартъп, избран да се включи в Unleashed, ще бъде подкрепен от екип експерти на Purina, с помощта на който да ускори растежа си чрез създаване на структуриран проект и финансиране за период от 24 седмици.  

В тазгодишно издание на акселератора ще бъдат избрани до шест стартиращи фирми, които ще получат освен експертната подкрепа от екипите на Purina и  финансиране в размер до 50 000 CHF.

До момента за 2 години Unleashed подкрепи 12 стартиращи компании. Сред победителите са BorrowMyDoggy /Великобритания/, Cat in a Flat /Обединеното кралство/, Natu /Испания/, Petable /Португалия/, BlueNalu Innovations /САЩ/ и OneMind Dogs /Финландия/ в класа през 2020 г. Класът на 2021г. включва Animoscope /Франция/, BioKind /Обединеното кралство/, Pawesomer /Финландия/, PuppyFat /Обединеното кралство/, Pawpots /ОАЕ/ и Scorpet /Франция/.

Създателите на стартъпите виждат реално въздействие върху бизнеса и откриване на много нови възможности - от алтернативни протеини, клетъчно базирани морска храна до свързването на собственици на кучета с местни хора, които искат да гледат домашните им любимци. Всичко това е благодарение на  опита и подкрепата на Unleashed и Purina.

Една от най-бързоразвиващите се платформи е BorrowMyDoggy в Обединеното кралство. Тя помага на собствениците на домашни любимци да намират подкрепяща общност в своите квартали и в партньорство с Unleashed се развива все по-успешно, като наскоро добави и  нова услуга  BorrowMyDoggy for Work – специална система, която свързва работещите хора с други хора, на които могат да поверят грижата за любимците си през работния ден. До момента за по-малко от година новата услуга се използва успешно в над 18 компании, включително големи корпорации, както и в седем университета в Обединеното кралство.

„Преди да се присъединим към програмата Unleashed, имахме възможност само да тестваме потенциала за стартиране на B2B в много малък мащаб и само с няколко компании. Но изграждайки силна връзка с екипа на Purina и възползвайки се от техните знания и ресурси,  успяхме да подобрим работата си и да се подготвим за официално стартиране на BorrowMyDoggy for Work. Без програмата Unleashed, идеята за предлагане на членство в BorrowMyDoggy като придобивка за служители, все още щеше да бъде в зародиш. Вълнуващо е и се надяваме да подкрепим много повече собственици на кучета в грижата за техните любимци докато работят.", каза Рике Розенлунд, основател на BorrowMyDoggy.

През своята трета година Unleashed търси отдадени и вдъхновени предприемачи на стартъпи с творчески дух, които имат доказана концепция в областта на устойчивостта в храненето, грижата за домашни любимци или технологиите и които искат да я развият допълнително.

Стартъп компаниите ще бъдат оценявани за релевантност на своята идея,  мащаб и устойчивост на бизнес модела. Процесът за оценка е специално разработен от Purina Accelerator Lab, а  избраните компании ще имат възможността да се възползват от опита на Purina, за да вникнат в дълбочина в спецификите на съответния пазар,  търсенията на  потребителите и да тестват  съответствието на своя продукт с необходимостта на пазара, което да им гарантира конкретен растеж.  

„Нашата мантра е „печелим-печелим-печелим“ - печелят нашите стартъпи, печели Purina и най-важното - печелят за нашите потребители. Това е основата на нашия успех. Очаквам с огромно нетърпение нашето трето издание и насърчавам да кандидатстват всички амбициозни стартъпи, които вярват в устойчивото развитие и качествената грижа за домашни любимци." - каза  Ким Бил, ръководител на лабораторията за ускоряване на Purina.

За да изпратите вашата кандидатура посетете www.unleashedbypurina.com.  

31 декември 2021: Закриване на кандидатстването

Април 2022: Обявяване на победителите

Април - октомври 2022:  Осъществяване на работа по програмата Unleashed acceleration programme 2022

Unleashed е уникално изживяване, което обогатява победителите.

„Стартъпите, които ще се присъединят към Unleashed, могат да очакват добре финансиран и прозрачен процес на съвместно развитие – това е наистина забележително, когато се стартират бизнес отношения с голяма корпорация“, каза Макс Суинскоу-Хол, главен изпълнителен директор и съосновател на Biokind, английска стартъп компания, разработваща  устойчив алтернативен протеин, извлечен от селскостопански отпадъци.

„Като стартъп, подкрепата на Unleashed за нас е невероятна. Харесвам рамката на шестмесечния проект, който има ясни цели за „доказване на концепцията“. Харесва ми също, че има възможности за продължаване на сътрудничество. Но това, което ме впечатли най-много, е колко добре екипът пасва на проекта. Не само, че членовете на екипа имат отлични експертни познания и опит, но и те показват най-доброто отношение и ентусиазъм към проекта“, каза Майкъл Уайт, главен изпълнителен директор и основател на PuppyFat – английска стартъп компания, развиваща средства за подобряване на производителността за животновъди.

„Екипът на Purina Unleashed беше страхотен, помогна ни да мислим „извън кутията“ и да постигнем целта си. Те са наистина висококвалифицирани професионалисти, които познават в дълбочина бизнеса с домашни любимци. Програмата помогна на мен и моя екип да мислим по различен начин и да създаваме стойност за различни перспективи. Горещо препоръчвам да участвате в програмата“, каза Анси

Руухикорпи, основател и главен изпълнителен директор на Pawesomer – финландски стартъп, работещ върху механизми за проследяване на здравето на домашните любимци, включително управление на болката при кучета според Индекса за хронична болка на Хелзинки.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар