Translate

петък, 19 ноември 2021 г.

Започна записването за националното КЛЕТ състезание по немски език

През декември ще се проведе вътрешноучилищният кръг

 

 

До 28 ноември 2021г. училищата с изучаване на немски като първи или втори чужд език от цялата страна могат да заявят участие в деветото национално състезание по немски език, организирано от издателство Клет България.

Състезанието се провежда в два кръга - вътрешноучилищен и национален. Вътрешноучилищният кръг ще се състои през месец декември, като всяко училище само определя удобна за него дата за провеждане. Националният кръг ще бъде на 22 януари 2022г., като домакин по традиция е Профилирана езикова гимназия “Екзарх Йосиф I”, в гр. Ловеч.

Регламента за участие, както и бланка за заявление за участие може да откриете в сайта на издателството.

До националния кръг ще достигнат всички класирали се участници за съответното ниво. Всеки може да провери своето ниво на владеене на езика в примерните изпитни материали в уебсайта на издателството.

„Тестването на знанията на учениците е също толкова отговорен процес, колкото и изработването на най-подходящите материали за тяхното обучение. В Клет България ние пряко се ангажираме с целия процес, който е необходим за изграждането на успешни ученици с високи познания по различни предмети. Националното състезание по немски е добър пример за всичко което правим за учениците и българското образование като цяло. Затова за девета поредна година с гордост и радост организираме това национално състезание, традиционно в гр. Ловеч“, коментира Владимир Колев, управител на издателство Клет България.

Състезанието следва модела на сертификатните изпити, като включва нивата от А1 до С1 и е много силен мотиватор за учениците, изучаващи немски език като първи и втори чужд език и за техните учители.

Всички участвали ще получат сертификат за участие, а победителите в националното КЛЕТ състезание по немски език и подготвилите ги учители, ще бъдат наградени със специални предметни награди.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар