Translate

неделя, 17 октомври 2021 г.

Discovery Sports увеличава отразяването на зимни спортове със съдържание от Пекин 2022

 

 

  • Ново дългосрочно споразумение с Infront осигурява на Discovery Sports още ексклузивно съдържание зимни спортове от календара на FIS
  • С богато съдържание на зимни спортове по каналите и платформите на Discovery, включително и Eurosport,  ще бъдат отразени Зимните Олимпийски игри Пекин 2022
  • Феновете на зимните спортове ще имат достъп до локализирано съдържание, предавания на живо или при поискване, за да проследят световните първенства по ски-алпийски дисциплини, Световното първенство по ски северни дисциплини и Световното първенство по сноуборд и фрийстайл ски

Някои от най-престижните събития от света на Международната Ски Федерация /FIS / ФИС/ за над 50 пазара в Европа, затвърждавайки имиджа си на „Дом на зимните спортове“.


Стартирайки със сезон
2021-22 и състезанията за мъже и жени от Световната купа по ски-алпийски дисциплини, включително всички състезания от Световната алпийската ски купа*, Световната купа по ски скокове, Световната купа по ски бягане, Световната купа по северни ски спортове, както и състезанията за мъже и жени от Световната купа по сноуборд и фрийстайл ски, новото съдържание ще е налично по всички спортни платформи на Discovery, включително Eurosport и discovery+** през следващите пет години, предоставяйки на зрителите най-интересните и вълнуващи моменти със съдържание на живо всеки уикенд по време на зимния сезон.

Пакетът за права от света на първокласните световни зимни спортове включва още Световния шампионат по алпийски и северни ски на FIS през 2023г. в Австрия и през 2025г. в Норвегия, както и Световния шампионат по сноуборд и фрийстайл ски на FIS през 2023г. в Грузия и през 2025г. Световната отборна надпревара по биатлон /The Biathlon World Team Challenge/ и годишните летни Гран При ски скокове също ще се излъчват до 2025г.

Като част от сделката за над 50 пазара, Discovery Sports осигурява и ексклузивен достъп за всички събития в повече от 40 държави, което допълнително засилва предлагането директно на потребителите на мултиспортно съдържание, посредством локализирано съдържание и още по-добро дигитално изживяване за феновете на зимните спортове. Сделката предоставя и ненадминато до момента вълнуващо портфолио от зимни спортове с минимум 1 000 часа излъчване на живо от най-престижните и вълнуващи зимни събития всяка година.

Андрю Георгиу, президент Спорт, Discovery, каза: “Eurosport винаги е бил домът на зимните спортове, предоставяйки на зрителите богат избор от събития и достъп до спортовете, които те обичат. Щастлив съм, че Discovery Sports продължава да инвестира в най-големите спортни събития на планетата и нашето подновено партньорство с Infront ще ни позволи да излъчваме най-престижните ски-алпийски първенства, което пък ще ни даде възможност за още по-силно зимно съдържание, непосредствено преди Пекин 2022.

Нашата сериозна професионална експертиза в света на зимните спортове и локалните продукции, в комбинация с внушителното по мащаб портфолио на Discovery в Европа, включително Eurosport и discovery+, ще ни позволи да продължим да предлагаме уникалния начин, по който разказваме всяка спортна история, за да доближим максимално феновете до техните герои. Защото това е историята на най-вълнуващото от света на зимните спортове, посветено на най-емоционалната и ангажирана публика.“, сподели Георгиу.

За да бъдат спортните фенове още по-близо до случващото се, Discovery продължава да предоставя и максималното визуално изживяване, коментар от най-добрите спортни експерти, множество истории „зад кадър“, разказани с помощта на иновативни технологии от ново поколение.

Награждаваният многократно виртуален куб на Eurosport предефинира визуалното изживяване по време на Зимните Олимпийските игри в Пьонгчанг през 2018 г., а инвестицията на Discovery в технологиите означава още повече иновации по време на игрите в Пекин 2022, което е продължение на подхода на компанията за отразяване на зимни спортове.

Новината за партньорството с Infront идва след отразяването по Discovery Sports на Олимпийските игри в Токио 2020, по време на които спортните фенове от цяла Европа проследиха всяка минута от Олимпиадата, а медията отчете рекордни нива на достигната и ангажирана аудитория, по-високи дори и от първата излъчена Олимпиада. С общо над 1,3 млрд. минути олимпийско съдържание по всички платформи, discovery+ и Eurosport отчитат три пъти повече нови абонати в сравнение с Игрите през 2018 г. За първи път по време на Зимните Олимпийски игри в Пекин 2022, Домът на Олимпийските игри – Eurosport, ще излъчи в Европа през платформата discovery+ всеки един момент от Зимните игри**.

--------------------

* Не включва събития, провеждани в Румъния. Състезания, провеждани в Австрия и Швейцария са част от отделна договорка.

 

** discovery+ ще отразява събитията само за пазарите с ексклузивитет.

Отразяването на всички събития по Discovery и Eurosport, част от тази сделка, изключва Скандинавските държави.

През 2021, Eurosport ще е достъпен през платформата discovery+ и в Дания, Финландия, Италия, Нидерландия, Норвегия, Швеция и Великобритания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар