Translate

понеделник, 31 май 2021 г.

„Убийствен ум“ е първата книга от спиращата дъха поредица

 

 

 Изпълнена с интрига и неочаквани обрати, трилърът „Убийствен ум“ от автора Майк Оумър ще отговори на въпроси като какво е да мислиш с ума на сериен убиец; да виждаш в най-мрачните кътчета на съзнанието му;да предусещаш всеки негов ход и да разпознаваш следващата му жертва? Но и ще отвори глада ви за още повече смразяващи престъпления.

Романът е на български език с логото на престижното издателство „Милениум“. Преводът е от Теодора Давидова, а корицата е на художника Живко Петров.

Зашеметяващото издание е бестселър на „Ню Йорк Таймс“ и „Вашингтон Поуст“. Преведен е на над 10 езика, радва се на небивал успех сред читателите по света, а критиците единодушно обявяват Оумър за майстор на жанра.

Интригуващият том потапя в история, в която всеки малък детайл е от значение, и която ще ви държи в напрежение до последната страница.

Зоуи Бентли е криминален психолог и консултант на ФБР, а полицията в Чикаго трябва да открие кой е убил три млади жени, балсамирал ги е и ги е оставил на различни места в града в съвсем естествени делнични пози. Тя и колегата ѝ Тейтъм Грей тръгват по стъпките на килъра, но с различни методи: той предпочита действието и не спазва правилата, а Зоуи – като същински ловец – методично следва уликите, за да се вмъкне в кожата на убиеца. Ала когато получава три загадъчни пакета, които изкарват наяве най-тъмните спомени от детството ѝ, ловецът се превръща в плячка, а преследваният – в преследвач...

Кой ще надделее в тази смъртоносна игра на ум и предизвикателства? Ще успят ли агентът и психоложката да разкрият самоличността на жестокия престъпник, преди да посегне на следващата невинна жертва?

„Убийствен ум“ е първата книга от спиращата дъха поредица, посветена на Зоуи Бентли и криминалните случаи, които разплита майсторски. 

Майк Оумър е роден в Израел. Работил е като журналист, занимавал се е с разработка на видео игри, заемал е поста изпълнителен директор на компанията „Лоудинг Геймс“, но понастоящем е отдаден на писането на романи. Автор е на 7 книги в жанра „трилър“, придобили световна популярност, заради неповторимия стил и необикновените сюжети, концентрирани около заплетени мистерии, и завършващи с неочакван край.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар