Translate

понеделник, 31 май 2021 г.

Избран е нов УС на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България

Д-р Светослав Ценов е новият председател на УС на ARPharM

 

 

На редовно отчетно-изборно заседание на Общото събрание на Асоциация на научноизследователските фармацевтични производители в България /ARPharM/, проведено на 18 май 2021г., бе избран нов състав на Управителния съвет /УС/ на сдружението.

За председател на УС на ARPharM с двегодишен мандат е избран д-р Светослав Ценов*директор за България, Румъния и Унгария на фармацевтична компания Astellas, а заместник-председател по традиция на приемственост става д-р Красимира Чемишанска, изпълнителен директор на Амджен България и досегашен председател на асоциацията.

Останалите членове на УС на ARPharM са: Екатерина Карпузова - Байер България, д-р Ана Цакова – Мерк България, Сава Тодоров - Мерк Шарп и Доум България, Хишам Сабри - Рош България и Тодор Кесимов - Такеда България.

Новото ръководство на ARPharM ще продължи усилията на организацията в посока подобряване на достъпа на българските пациенти до качествено, съвременно и ефективно лекарствено лечение и ще си сътрудничи с всички държавни институции и пациентски организации за изготвянето на балансирани политики за подобряване на здравната система у нас.

---------

*Д- р Ценов е директор и ръководител стратегическо развитие за България, Централна и Източна Европа, Гърция, Португалия и Балтийски регион на фармацевтична компания Астелас. Той е завършил медицина и финанси и има повече от 15 години опит в областта на фармацевтичната индустрия.

Заемал е различни локални и международни позиции в сферата на маркетинг, медицински дейности, връзки с институциите в мултиналционални компании.

 


 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар