Translate

сряда, 12 май 2021 г.

24Kitchen - Мексиканска кухня с Пати, сезон 8

Премиера: 12 май 2021 г. от 13:00 ч.

Излъчване: Всяка сряда от 13:00 ч.

 

 

Осмият сезон на „Мексиканска кухня с Пати“ ще ни пренесе в регион на Мексико, до голяма степен непознат за външния свят. Простирайки се по западното крайбрежие на северно Мексико - от величествената планинска верига Сиера Мадре, до малките градове, разпръснати по плажовете на Тихия океан, и през плодородните земеделски земи между естествените реки и изкуствените язовири - Пати ще пресече щата Синалоа, считан за житницата на Мексико.

Изследвайки Синалоа по суша, по вода, с влак, пеша и дори с муле, Пати ще научи защо жителите се гордеят с регионалната си кухня, традиционните техники за готвене и уникалните съставки. Тя ще търси впечатляващи морски дарове с местни готвачи по плажовете на Масатлан, ще събира стриди и ще ги опита направо от водата в Алтата, ще търси традиционни рецепти, запазени в синалоанските планини, и ще научи повече за местните продукти от региона от фермерите в Кулиакан. Тя ще посети и няколко места, все още неоткрити от външни лица, като „Вълшебния град“ Мокорито, за да пробва chilorio, истински специалитет от Синалоа, и в Ел Фуерте, за да научи за миналото му на минен град.

Пати ще продължи своето изследване на еволюцията на мексиканската храна и в САЩ. Ще посети Тусон, за да опита някои любими тамошни специалитети.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар