Translate

сряда, 3 февруари 2021 г.

Boehringer Ingelheim придобива Labor Dr. Merk & Kollegen, за да засили своята програма от следващо поколение за имунологичен подход в борбата с рака

Целта на Boehringer Ingelheim е да ускори разработването и одобрението за употреба в цял свят на първите в класа си имуно-онкологични терапии

 

 

Boehringer Ingelheim подписа споразумение за придобиване на базираната в Германия биотехнологична
компания
Labor Dr. Merk & Kollegen. Придобиването на Labor Dr. Merk & Kollegen разширява капацитета
на Boehringer Ingelheim в научноизследователската и развойна дейност и повишава компетентността и способностите за допълнителни клинични производствени дейности. Придобиването ще позволи на Boehringer Ingelheim да разшири и ускори цялостната си програма за развитие на имуноонкологични терапии, базирани на ATMP /Лекарствени продукти за модерна терапия/, включително и за Вируса на Везикуларния Стоматит /VSV/ с модифицирана гликопротеинова /GP/ платформа и разработване на противоракови ваксинационни платформи. Целта на Boehringer Ingelheim е да ускори разработването и одобрението за употреба в цял свят на първите в класа си имуно-онкологични терапии.

Освен в изследване на микробиологията и клетъчните култури, компанията Labor Merk & Kollegen има богат опит и в развиване на производствените процеси и разработване на аналитични способности във вирусологията. Компанията Labor Merk & Kollegen работи в тясно сътрудничество с Boehringer Ingelheim върху създаването на вирус-базирана терапия от 2015г.

„Придобиването на Labor Dr. Merk & Kollegen укрепва портфолиото ни от разнородни, потенциално първи в своя клас имунологични терапии и терапии насочени към раковите клетки, за пациенти с трудно лечими онкологични заболявания, заяви д-р Мишел Пере, член на Управителният съвет на Boehringer Ingelheim, ръководител на отдел Иновации на компанията. „Взаимното доверие и високоефективното сътрудничество между нашите учени и екипа на Labor Dr. Merk & Kollegen вече допринесе значително за нашия напредък във вирус-базираните ни онкологични терапии. Приветстваме с радост екипа на Labour Dr. Merk & Kollegen и ще бъдем щастливи заедно да постигнем развитие и успех в съвместната ни програма от тази област на медицината."

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар