Translate

петък, 20 ноември 2020 г.

bTV Новините посрещат 20-ата си годишнина с най-висока зрителска оценка като източник на достоверна, обективна и независима журналистика

Най-много потребители се доверяват на btvnovinite.bg сред новинарските сайтове

 

 

bTV Новините празнуват 20-ия си рожден ден с най-високата оценка от зрителите. Това е редакцията с най-голямо и нарастващо доверие и източникът на най-обективната ТВ журналистика в страната според национално представително проучване на „Маркет Линкс”, проведено през октомври 2020 г.

Двайсет години по-късно bTV Новините остават най-близо до хората и първи сред всички телевизии, към които зрителите биха се обърнали със свой проблем или сигнал.

„Стратегията ни е да интегрираме цялото съдържание, което произвежда редакция „Новини, актуални предавания и спорт”, на всички наши платформи. Така зрителите гледат репортажите, разследванията и интервютата на нашите журналисти както по телевизията, така и в интернет. За нас видеожурналистиката отдавна не е само емисия или предаване по телевизията”, каза Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group.

В година на безпрецедентна глобална пандемия, събития и конфликти от световно и национално значение, нюзрумът на bTV е поставен на първо място по отношение на достоверното отразяване на международни новини /според 49.6% от анкетираните/, ексклузивна информация и интервюта /според 41.8%/ и с обективно представяне на извънредни събития на живо /според 41.2%/. Най-много зрители определят bTV и като най-независима и равноотдалечена от политическо влияние, а над 40% ще следят следващите избори в ефира на медията. Най-много потребители /34%/ се доверяват на btvnovinite.bg като първи източник на информация сред новинарските сайтове. Над 42% от анкетираните пък биха проверили истинността на съмнителна информация именно чрез каналите на bTV.

„Да задържиш доверието на зрителите 20 години и дори да го увеличиш във време на предизвикателства е най-голямото признание за значимостта на bTV Новините. Това е и доказателство за нуждата от качествена, независима и безпристрастна журналистика за хората в България в миналото, днес и в бъдеще“, коментира Флориан Скала, главен изпълнителен директор на bTV Media Group.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар