Translate

неделя, 15 ноември 2020 г.

Отборът „Аутсайдерите“ спечели купата на БМФ Порт Бургас за 2020г.

Турнирът по минифутбол за младежи се излъчи онлайн

 

 


Сборният отбор „Аутсайдерите“ печели купата на БМФ Порт Бургас 2020 в турнира по минифутбол за младежи. В оспорван финал младежите, сформирали свой тим специално за тази надпревара, надиграха другия финалист – отборът на Професионална гимназия по механотехника и електроника-Бургас. Така извоюваха правото си на 10 декември, ако епидемиологичната обстановка позволява, да бъдат на трибуните на стадиона в Разград, за да подкрепят футболистите на Лудогорец в срещата им с ЛАСК Линц - част от футболния турнир „Лига Европа”. Билетите, както и транспорта от Бургас до Разград и обратно, ще бъдат са осигурени „БМФ Порт Бургас” ЕАД - концесионер на пристанищните терминали „Изток 2” и „Бургас Запад”.

На второ място със сребърни медали и купа се класираха младите футболисти от Механото. Бронзът завоюва отборът на Професионална гимназия по транспорт, следван от сборния „Pomorians“, който остана четвърти в надпреварата.

Турнирът за купата на БМФ Порт Бургас 2020 се проведе на 14 ноември, при спазване на всички мерки за безопасност, наложени заради пандемията COVID 19. В Спортен комплект „Каменица Арена“ публика нямаше, турнирът бе излъчен онлайн и наблюдаван през фейсбук от феновете на състезаващите се отбори и от любители на футболната игра.

На двата терена на „Каменица Арена” сили премериха общо 8 отбора. В надпреварата се включиха два отбори от бургаските училища: Гимназия с изучаване на немски език „Гьоте”, професионалните гимназии по механотехника и електроника, по морско корабоплаване и риболов, по компютърно програмиране и иновации, по транспорт, както и сборните Pomorians“, „ Sharks” и „Аутсайдерите” . 

Отборите бяха разпределени чрез жребий  и се състезаваха на принципа „всеки срещу всеки” в своята група.

След края на груповата фаза победителите се срещнаха на полуфинал и финал чрез директни елиминации. Състезанието се проведе със съдействието на Българската асоциация по минифутбол – клон Бургас и съгласно правилата, регламентирани в Наредбата на БФС по минифутбол за 2020 г.

Въпреки уверенията им, че играят за удоволствие и най-важен е феърплеят, всички футболисти демонстрираха завидна техника с топката и показаха, че имат капацитет за победа.  

За всички участници турнирът бе абсолютно безплатен. Освен голямата награда, организаторите бяха подготвили купи и медали за класиралите се на първите три места, както и индивидуални предметни награди за второ, трето и четвърто място и подаръци за всеки участник в надпреварата.

Турнирът за купата на БМФ Порт Бургас се организира за пета поредна година. Още първото му издание през 2016 г. получи широк обществен отзвук и придоби характер на общоградско събитие. Тази година надпреварата отново се превърна в красив спортен празник, каквато е идеята на спонсора – „БМФ Порт Бургас“ ЕАД. Турнирът постигна основната си цел – да помогне за утвърждаването на спортни навици сред младите, за развитие на масовия спорт в града и да докаже, че социално отговорния бизнес винаги намира точното място към което да насочи своята помощ.

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар