Translate

петък, 5 юни 2020 г.

Лидл България е сред най-желаните работодатели от студентите и работещите в страната


За втора поредна година компанията затвърждава водещата си позиция
сред хранителните вериги в проучванията Graduate Survey и Employer of choice

За втора поредна година Лидл България е най-желаният работодател сред хранителните вериги у нас. Това сочат резултатите от ежегодните проучвания сред работещите и студентите в страната – Employer of choice и Graduate Survey.
В тях са взели участие общо 13 922 души - 8092 от тях са работещите, участвали в проучването Employer of Choice, а 5830 са анкетираните студенти в Graduate Survey. И двете групи определят Лидл България като най-желан работодател сред хранителните вериги. Така компанията за пореден път затвърждава образа си на доказан и предпочитан работодател в своя бранш.
„Изключително сме щастливи, че Лидл България отново печели доверието на работещите и студентите в страната. Тази висока оценка е особено важна днес, когато кризата с COVID-19 безспорно оказа влияние върху това, което хората търсят и ценят на работното място. Променената обстановка и новите нагласи изискват и от нас, като отговорен работодател, да продължаваме все така категорично да заявяваме, но и да доказваме ежедневно грижата си към служителите, както и че в добри и в трудни моменти могат да разчитат на нас като работодател и да се чувстват сигурни, спокойни и оценени“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.
Добрата репутация на бранда, качеството на продуктите/услугите, които компанията предлага, финансовата й стабилност, както и възможностите за обучение и развитие са сред най-високо оценените преимущества, които привличат служителите. Това сочат резултатите от проучването Employer of choice, което проследява именно нагласите на работещите в страната. Интересно е и как реагират студентите в променената ситуация. Според другото проучване – Graduate Survey, в което са анкетирани студенти от всичките 51 университета у нас, както и българи, учещи в чужбина – младите хора търсят повече сигурност в добре познати брандове, като изключително високо ценят и възможностите за развитие, обучение и растеж, които ще получат.
Във всяка една от тези области Лидл България следва и прилага редица устойчиви практики. Освен че е световно утвърден и доказан бранд, с присъствие в 32 държави, Лидл България осигурява сигурност и стабилност на своите служители, като предлага едни от най-високите възнаграждения в страната. Изключително разнообразни са и възможностите за развитие и квалификация, които намират изражение и в конкретни цифри – 61% от ключовите мениджърски позиции са заети от вътрешни кандидати, развили се в компанията. Веригата инвестира изключително много усилия и средства и по време на кризата с COVID-19, което отново затвърди образа й на отговорен работодател и доказа, че сигурността и безопасността на нейните служители винаги ще бъдат основен приоритет.
В началото на годината всички тези HR политики получиха и своето световно потвърждение – Лидл България бе отличена с престижния сертификат TOП Работодател в България и Европа от водещата международна организация TOP Employers Institute. Сертификатът удостоверява, че компанията прилага изключително коректни и надеждни практики, които заслужено я нареждат сред ТОП работодателите не само у нас, но и в цяла Европа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар