Полуфиналистката Красимира
Кръстева показва гурме прочит на агнешко с ориз
Полуфиналистката на MasterChef 5 Красимира Кръстева влезе в шоуто на добрия
вкус със заявката за кулинарни подвизи с всяка част на животното – от носа до
опашката. Перничанката не скри афинитета си към месото през целия сезон на
предаването, затова и в петък ще разкрие пред
зрителите на „Преди обед“ по bTV тайната за апетитните агнешки котлети с билкова коричка и ризото от
ечемик, с което впечатли Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу и взе своята престилка-билет за най-голямата кухня в България.
Кулинарката ще сподели, че според нейната философия
храната не е само средство за засищане, но и за удоволствие на всички сетива.
Това, обаче, не означава, че гурме ястията се приготвят непременно със скъпи и
недостъпни продукти. В петък, в поредицата „Гладиатори в кухнята“ на „Преди
обед“ Красимира ще покаже как с малко чесън, розмарин, магданоз, джоджен,
лимонова кора, пармезан и масло се прави пикантна коричка за агнешки пържоли.
Тя ще демонстрира техниката за запечатване на месото, как се готви и овкусява
традиционната зърнена култура и как киселото мляко се превръща в пухкава пяна.
Зрителите на bTV ще видят една добре позната салата, която се превръща в апетитен сос и ще
разберат какви са тайните на красивото поднасяне на ястието.
Красимира ще разкаже
какви предложения за кулинарни проекти в родината е получила след
впечатляващото си
представяне на арената на MasterChef. Въпреки че за нея Кьолн е съзнателният избор
за живот, тя с удоволствие пътува до България при всеки удобен случай. Ежедневието
й се състои в работа в областта на медиите, а през свободното си време провежда
курсове, в които пазарува и готви с ентусиасти. Предстои й нов проект, чрез
който иска да научи немските ученици как да се хранят здравословно, да
разпознават продуктите, да знаят какви качества притежават и как могат да бъдат
сготвени.
Няма коментари:
Публикуване на коментар