Николай Ишков, Йоана Захариева, Ева Пармакова,
Лорина Камбурова и Зафир Раджаб с колоритни менюта всяка делнична вечер
Лорина Камбурова |
Новата кулинарна седмица на
„Черешката на тортата“ продължава с разнообразни вкусови комбинации, съчетани с
артистичност и много емоции.
Началото на вълнуващата
надпревара постави актьорът Николай Ишков. За своя кулинарен спектакъл той бе
избрал да посрещне гостите в любим ресторант. По време на подготовката в
кухнята негова подкрепа бяха синът му Николай и готвач от заведението – Иво. С
общи усилия и чувство за хумор те приготвиха богата трапеза – зелена салата,
скариди или както ги нарича Ники - „морски череши“, агнешки език с коприва и още много изкушения.
Оригиналната изненада бе отново в сферата на изкуството.
Във вторник домакин бе
певицата Йоана Захариева – Йоко, която покани участниците в прекрасния си дом.
На трапезата за начало сложи две салати, две предястия и диетичен домашен хляб
по рецепта на д-р Емилова. Акцентът в менюто бе основното – ребра по провансалски
с бейби картофи и десертът – любимата торта на нейните синове. Гостите бяха запленени
от прекрасната атмосфера и вълнуващия завършек на вечерта, който Йоко бе
подготвила за тях.
Трета на старта застана чаровната
млада изпълнителка Ева Пармакова. Въпреки че почти няма опит в готвенето, тя
показа завидни кулинарни умения. За своята вечер младата дама избра меню от
различни кулинарни дестинации - тайландска салата, кралски скариди, пролетни
ролца, Чили кон карне и любимият ѝ десерт по южноафриканска рецепта. Заради
пропуск на домакинята по време на вечерята, Лорина се подлюти, но дали това се
отрази на оценката?
В четвъртък актрисата
Лорина Камбурова прави първите си сериозни опити в кухнята. В кулинарното
предизвикателство се впуска с помощник – неин близък приятел. Двамата се
захващат с приготвянето на необичайни брускети от хляб с активен въглен, яйца с
бланширани аспержи, телешко гнездо с валериана, рукола и пoширано яйце. Вечерята преминава в сладки
приказки и добро настроение, за което допринася и авторският сюрприз на Лорина.
Финала на кулинарната
седмицата слага младият актьор Зафир Раджаб. Той се оказва „скритата лимонка“ в
компанията. Случайно или не, Зафи заблуждава конкуренцията и учудва гостите с
готварските си умения. За своето меню той залага на арабска кухня с български
привкус. С доста притеснение и осем часа, прекарани в кухнята, Зафи приготвя
три салати,
типично арабско предястие, по-леко основно и десерт – яйчен крем. В
трогателната изненада, която домакинът е замислил, изненадващо се оказва, че
има и роднина на един от участниците.
Зафир Раджаб |
Кой ще бъде награден с
плакета от шеф Иван Манчев и дали оценките имат толкова голямо значение за него,
гледайте в новите епизоди на „Черешката
на тортата“ всяка делнична вечер от 20.00 ч по NOVA.
Няма коментари:
Публикуване на коментар