Translate

понеделник, 14 януари 2019 г.

Локомат - вместо локуми


През цялата 2019 година бургазлии ще подкрепят кампанията на виенската лекарка д-р Анелия Хохвартер като организират събития от най-различен характер, но най-вече музикални

Инициатори са пламенни младежи от морския град, начело с Цанко Кунчев, които от 2015 г. провеждат фестивала” Локум Фест”.
Музикалният фестивал, който обединява любителите на китарения звук и различната музика ще се състои в края на лятото като гвоздей на програмата ще са две вечери, в които музиканти от цялата страна ще разтресат бургаската сцена.
Всичките издания на „Локум Фест”- Бургас досега са били посветени на каузи, свързани с лечението на деца, които страдат от различни заболявания. Миналата година, напр. музикантите подкрепиха инициативата "Да помогнем на Тото да се върне при нас". Акцията бе насочена към събиране на средства за малкия Тото, който след в басейн, изпадна в будна кома. Лечението му изисква три пъти в годината да се ходи до Полша, което е непосилно за семейството.
Кунчев, който е сърцето и душата на „Локум Фест” , обясни още, че досега са имали доста разговори с останалите организатори за това как ще организират и популяризират събитието, защото каузата им тази година не е насочена към конкретно лице в нужда, а засяга хиляди българи.
Що се отнася до бургазлии, той е убеден, че съгражданите му са сърцати хора.
Организаторите са впечатлени и от д-р Анелия Хохвартер, един от най-добрите ни офталмолози.
„Локум Фест” прави и една (не)съзнателна препратка към това, че не трябват локуми, а действия, за да се случат нещата, да бъдат финализирани толкова добри намерения у нас, включително и  купуването на робота Локомат за цялостна рехабилитация на българските граждани.
При въпроси или желание да се включите в инициативата на „Локум Фест”, може да остави съобщение на страницата на фестивала във фейсбук , или на имейл - lokumfestburgas@gmail.com.

Няма коментари:

Публикуване на коментар