Translate

сряда, 16 януари 2019 г.

България е домакин на премиерата за Европа на документалния филм „3100: бягане и себенадминаване“


На 17 януари в зала 11 на НДК (кино Люмиер) от 19 часа ще се състои премиерата за Европа на документалния филм „3100: Бягане и себенадминаване“ на режисьора Санджай Роулал, САЩ, а героите на филма са участници в най-дългото състезание в света „3100 мили: Себенадминаване“.
В документалната филмова продукция се изследва тичането като феномен, свързан с битието, както и като средство за разкриване на човешката същност. Опитвайки се да отговорят, защо толкова хора са привлечени от бяганията на дълги разстояния, автори разглеждат култури с традиции в бягането и техните съвременни представители - индианското племе навахо, етническата група бушмени от Aфрика, монасите от планината Хей, Япония.
Състезанието „3100 мили: Себенадминаване“ (3100 мили се равнява на почти 5000 км) е най-дългото сертифицирано многодневно бягане в света, което се провежда всяка година в рамките на 52 дни в Ню Йорк от 1997 година насам. Всеки участник трябва да изминава средно по 95 км на ден. Малцина се решават да приемат това привидно непреодолимо предизвикателство, а още по-малко са тези, които успяват да го завършат. Тук духът, материята и психиката се състезават помежду си. По време на маратона участниците срещат много трудности: да преодолеят травмите, които са неизбежни, психиката, която безспорно трябва да е силна, и духът, който е най-важният играч и може да крепи бегача до края на трасето.
Трейлъра на филма можете да гледате тук



Няма коментари:

Публикуване на коментар