Translate

сряда, 28 ноември 2018 г.

Визия за София организира първия по рода си Хакатон за София



Той ще потърси иновативни решения за анализ на данните за града. Събитието ще се проведе от 30 ноември до 2 декември (от 18 ч. в петък до 18 ч. в неделя) в JA Startup Hambar в София Тех Парк. 
Хакатонът ще бъде важна част от етапа на допълване, консолидиране и анализ на събраните данни в oбщинската инициатива, която работи по изследване и анализ на наличните знания за града и до момента разполага с над 3500 бази данни и източника на информация от местната и национална администрация, институции, НПО, бизнеси, браншови организации, академични институции и др.
Събитието е отворено за всички тех експерти и ентусиасти, които се интересуват от подобряването на качеството на живот чрез технологии и искат да се включат в стратегическото планиране на града. Участниците ще сформират екипи, за да търсят технологични решения за анализ или визуализиране на данни, създаване или оптимизиране на процеси и умно управление в работата по създаването на Визия за София. В зависимост от личните си и професионални интереси, всеки желаещ ще може да се включи в екип и да работи както по своя идея, така и по някое от готовите задания, сред които са например:
Трите отбора, разработили и представили най-добро технологично решение по време на хакатона, ще бъдат отличени с парични награди - 2000 лв. за първо, 1000 лв. за второ и 500 лв. за трето място.

Няма коментари:

Публикуване на коментар