Translate

сряда, 28 ноември 2018 г.

Призът „БГ модна икона'' на Академията за мода ще бъде връчен за десета поредна година


Десетото юбилейно издание на наградите „БГ модна икона'' по традиция включва стилен ревю-спектакъл, в който и тази година ще бъдат представени актуални модни колекции. В събитието ще участват български дизайнери и модни къщи, носители на Златна игла, както и студенти на проф. Любомир Стойков от Национална художествена академия, специалност „Мода”. По време на спектакъла за първи път в България ще бъде показано ревю с метални рокли – творби на българския скулптoр Живко Седларски, който пристига от Франция специално за събитието.  
Desizo Monni
Юбилейното издание на БГ модна икона'' се отличава със силно участие на талантливи млади дизайнери, сред които при студентите има и сериозно международно присъствие. Ревю-спектакълът ще открие луксозният бранд за мъжка мода Desizo Monni. Сред новата генерация дизайнери, които ще заявят своето присъствие със самостоятелни колекции по време на ревю-спектакъла са: Радослава Лазарова, Елена Златева, Диляна Матеева, Александра Петрова и Мария Делчев (Сърбия).
Радослава Лазарова
Модна къща „Блинк с дизайнер Радослава Лазарова ще представи официална дамска колекция Womanity Prom, вдъхновена от красотата на екзотичните птици, архитектурата и природните феномени. Диляна Матеева, създател на моден бранд Art.Look, която наскоро представи за първи път България на международната седмица на модата в Гърция, ще участва с колекция Fashion Melody есен-зима 2018-2019. Носителката на „Златна игла“ 2018 в категория  „Най-добър млад дизайнер“ Елена Златева ще представи колекция, повлияна от свободата на изразяване от движенията „Ар нуво“ и „Ар деко“ с акцент върху ръчно изработените материи и детайли. Младата дизайнерка Александра Петрова ще покаже колекция елегантни, женствени рокли, заредени с бунтарски дух, олицетворяващи промяната на женските настроения. Мария Делчев ще представи предпразнична мини колекция за сезон зима 2018 – Dare to disco, изработена специално за предстоящия парти сезон.
Бандерол
По време на ревю-спектакъла на „БГ модна икона 2018“ брандът „Аксел Харди“ ще представи своята първа лого-колекция „Безкрайно въображение“ (Infinite imagination). Тя е създадена специално за събитието на Академията за мода и включва луксозни многофункционални плетива в златисто и сребристо за шик кежуъл визия. Официална дамска и мъжка мода ще представят дизайнерите на модна къща „Бандерол“ – Никола Карадамянов и Десислава Дамянова. Колекция 2019 на дизайнерския тандем включва абитуриентски рокли с акцент върху дантелата и наслагването на орнаменти, както и мъжки костюми във все по-предпочитаните спортно-елегантни кройки.
Христо Чучев
Носителят на „Златна игла“ Христо Чучев ще закрие ревю-спектакъла със своите най-нови дизайнерски предложения на рокли-бижута от официалната си колекция за 2019-та година. Специални гости на събитието ще бъдат и други носители на „Златна игла“, които ще представят по един аутфит: Жана Жекова, Иван Донев, Мариела Гемишева, Вяра Георгиева, Теодора Спасова, Антония Йорданова, Меги Петкова и Николай Божилов.
Аксел Харди
Сред студентите на проф. Любомир Стойков от Национална художествена академия, специалност „Мода”, които ще покажат свои произведения са: Тао Цинюй (Китай), Рима Юнис (Израел),  Ирина Матов (Сърбия), Ивана Стаменов (Сърбия), Давид Стояновски (Македония), Сияна Иванова, Лора Лилова, Лидия Христова, Стамена Константинова и Инанч Неджибова.
Водеща на „БГ модна икона 2018“ ще бъде чаровната Гери Дончева. Подготовката и хореографията на ревю-спектакъла са поверени на Боян Караиванов. За грима на манекените ще се погрижи носителката на „Златна игла 2018“ в категория „Моден гримьор“ Марина Младенова заедно с екипа си. Прическите ще са дело на Ники Тонев и салон за красота Hair Box.

Няма коментари:

Публикуване на коментар