Веригата е първата в
страната, която пуска колбаси само с ръчно отделено месо
Всички колбаси от марките Pikok, Baroni и Dulano, както и от
продуктовата линия „Родна стряха“, вече се произвеждат без влагането на
механично отделено месо, което води до намаляване използването на подобрители и
сгъстители. Категоричен ефект от това е подобреното качество и вкус. Веригата
разширява и серията Clean Label, която
включва месни продукти по изцяло чиста рецепта, без изкуствени добавки –
абсолютна иновация за българския пазар.
-Една от нашите цели е непрекъснато да разширяваме асортимента и то в
посока предлагане на още по-качествени продукти, по чисти рецепти, отговарящи
на високи стандарти. Използването само на ръчно отделено месо в колбасите -
наши собствени марки, както и разширяването на серията Clean Label, която също въведохме първи на пазара, е в
отговор и на нарастващата тенденция в потребителското търсене за по-качествени
и чисти продукти, предимно от натурални съставки, сподели Милена Драгийска,
главен изпълнителен директор на Лидл България.
Лидл България е пионер и при въвеждането на пазара на серия колбаси Clean Label, която включва месни продукти без изкуствени
консерванти, овкусители, оцветители, без глутен или лактоза. Продуктите под
марка Pikok се произвеждат по иновативна технология, при
която изкуствените добавки се заместват с натурални такива и се използват
естествени консерванти. Всичките 4 продукта от серията – шпеков салам, луканка,
шунка и бекон, се произвеждат от български производители.
Няма коментари:
Публикуване на коментар