Translate

понеделник, 23 април 2018 г.

National Geographic с премиера на втория сезон на номинирания за награда „Еми“ сериал-антология „ГЕНИЯТ: ПИКАСО“


Премиерата с дължина на пълнометражен филм бе на 22.04. от 21:55 часа

Малко художници могат да се похвалят с пораждащата възхищение творческа плодовитост на Пабло Пикасо. Той е сред най-влиятелните и възхвалявани художници на XX-и век, а кариерата му обхваща над 80 години от живота му, който продължава 91 години. През това време той създава около 50 хиляди творби. Пламенната му натура и неизчерпаем творчески импулс са неразривно свързани с личния му живот, който е изпълнен с бурни бракове, безброй афери и непрестанно менящи се политически и лични възгледи. Пикасо постоянно се преоткрива и винаги се стреми да е новатор и да разшири пределите на артистичното изразяване. Това му носи и международно признание на творчески гений.
Втори сезон на номинирания за „Еми“, „Златен глобус“ и за „Наградата на гилдията на киноактьорите“ сериал, „ГЕНИЯТ: ПИКАСО“, изследва отдадеността на испанския емигрант към творчеството, приноса му към съвременното изкуство и бурния му личен живот. Знаковата продукция на National Geographic ще се излъчи премиерно на 22.04. от 21:55 часа с епизод с дължина на пълнометражен филм. Новият сезон, създаден от Fox 21 Television Studios, е продуциран от компанията на Брайън Грейзър и Рон Хауърд Imagine Entertainment, от MWM Studios и EUE/Sokolow Entertainment. Кен Билър се завръща като творчески директор, изпълнителен продуцент, сценарист и режисьор.
Антонио Бандерас („Кожата, в която живея“, „Маската на Зоро“) дава живот на образа и артистичната кариера на големия художник Пабло Диего Хосе Франсиско де Паула Хуан Непомусено Мария де лос Ремедиос Криспиниано де ла Сантисима Тринидад Руиз Пикасо. Алекс Рич („GLOW“, „Истински Детектив“) е в ролята на младия Пикасо, който отказва академичното образование и се присъединява към кръга на младите художници и писатели-бохеми, които се борят да успеят в Испания и Франция в началото на XX-и век.
Клеманс Поеси („Тунелът“, „Финалният портрет“) е в ролята на Франсоаз Жило – френска художничка и авторка на бестселъри, от чиято десетгодишна любовна връзка с Пикасо се раждат две деца. Тя е единствената му любовница, достатъчно силна, за да издържи на страховитата му енергия и след това да продължи с живота си. Себастиан Роше  („Младият Папа“, „Човекът във високия замък“) е Емил Жило – тираничният баща на Франсоаз. Робърт Шийън (Fortitude, „Особняци“) играе Карлос Касагемас – испански студент по изобразително изкуство и поет, който е един от най-близките приятели на Пикасо. Попи Делевин („Kingsman: Златният кръг“, „Крал Артур: Легенда за меча“) играе Мария-Тереза Валтер – любовница и муза на Пикасо, която му ражда първата му дъщеря. Ашлин Франсиози („Игра на тронове“, „Падението“) е Фернанде Оливие – френска художничка и модел, на която Пикасо рисува над 60 портрета.
Те се присъединяват към завръщащите се актьори от номинирания за „Еми“, „Златен глобус“ и „САГ“ първи сезон – Саманта Коли („Лов на вещици“) в ролята на Дора Маар – фотографка и художничка от Франция, която също е любовница и муза на Пикасо, Ти Ар Найт („Анатомията на Грей“, „Игра на лъжи“) в ролята на Макс Яков – един от първите приятели на Пикасо в Париж; Сет Гейбъл („Салем“, „Експериментът“) в ролята на Гийом Аполинер – един от най-изтъкнатите поети на XX-и век, който често си сътрудничи с Пикасо; и Джони Флин („Болен от любов“), който прави специално участие в ролята на френския актьор Ален Кюни.
Работата по втория сезон на възхвалявания сериал започва миналата година, като снимките се правят на много места, където е живял и работил самият Пикасо. Те включват тридневни снимки в Малага, Испания – родното място на Пикасо и Бандерас, където се снима в къщата, в която е роден Пикасо, в църквата, в която е кръстен и на арената за борба с бикове, на която открива силно вдъхновение през младостта си.
 


Няма коментари:

Публикуване на коментар