Translate

четвъртък, 23 ноември 2017 г.

Clínica Liberty България, само месец след като отвори врати, помогна на десетки пациенти да забравят завинаги за изпотяването



При някои хора механизмът за охлаждане на тялото е свръхактивен до такава степен, че може да се потят четири или пет пъти повече от нормалното. Когато изпотяването е твърде обилно, то може да бъде опасно, да създаде притеснение, дискомфорт, чувство на тревожност, нарушена комуникация и да пречи на работния процес. Често се засягат всички аспекти от живота на човек: от кариерното развитие и възможностите за почивка, до личните отношения, емоционалното състояние и самочувствието.
Познати са два вида хиперхидроза (свръхизпотяване) – първична и вторична. Първичната хиперхидроза e наследствена, проявява се още в ранна детска възраст или по време на пубертета, като засяга предимно младите. Наблюдава се най-често в областта на подмишниците, дланите и стъпалата. Пряко влияе върху качеството на живот поради прекомерното изпотяване и миризмата в посочените области. Наднорменото тегло не оказва особено влияние върху проявлението на първична хиперхидроза, но се отразява значително при късно настъпила такава.
Вторичната хиперхидроза не е наследствена, като от своя страна може да бъде  физиологична или да бъде симптом за друго заболяване.
Свръхизпотяването е проблем в комуникацията, като води до понижено самочувствие и дори депресия. Хората се затварят в себе си и водят непълноценен живот, а постоянният стрес засилва функционирането на потните жлези.
В Clínica Liberty България с неоспорим успех се прилага иновативната технология miraDry, която е единствената неинвазивна терапия на аксиларна хиперхидроза (прекомерно изпотяване в областта на подмишниците), одобрена от Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA) и използвана в редица европейски страни. Технологията miraDry е на базата на електромагнитни вълни, които редуцират потните жлези, без да  нараняват останалите тъкани. Допълнителен ефект е премахването на неприятната миризма и в повечето случаи намаляване на окосмяването. Международната асоциация по хиперхидроза признава и препоръчва miraDry като лечение, трайно отстраняващо прекомерното изпотяване на подмишниците. Резултатът - до 90% от количеството отделена пот остава само кошмарен спомен, след една или две процедури.
За първи път в клиниката се въвежда и технологията palmaDry, която се използва при  свръхизпотяване в областта на дланите и стъпалата. Процедурата е на принципа на йонофореза и е пригодена за провеждане както в клиниката, така и в домашни условия.
Желаещите да посетят CLÍNICA LIBERTY може да запишат час за безплатна консултация на тел. 070010666, както и на адрес гр. София, Студентски град, ул. “Проф. Кирил Попов”46, етаж 1 , www.clinicaliberty.bg.



Няма коментари:

Публикуване на коментар