Translate

петък, 2 юни 2017 г.

В Пловдив отвори врати първата и единствена в България детска медицинска лаборатория



Тя разполага с модерна апаратура и опитни специалисти, които ще се грижат за здравето на най-малките пациенти. Тук ще се провеждат широк набор медицински изследвания по прецизно разработени методи за взимане на диагностични тестове от малките пациенти. Лабораторията е част от мрежата Synevo. Тя ще функционира с работно време от понеделник до петък от 07:30 до 17:00 часа, както и в събота 08:00-14:00 часа.
Всички гости на събитието получиха и подарък - ваучер за 10% отстъпка, валиден за целия набор от медицински изследвания във всички лаборатории Synevo*.
Забавления за децата в новооткритата специализирана лаборатория ще има през целия м. юни. През всички съботи на юни от 10:00 до 14:00 часа за разнообразните игри и доброто настроение на децата ще се грижи професионален аниматор на място.


-------
*Synevo е диагностичния отдел на здравната организация Medicover създаден преди повече от 20 години в Швеция от фондацията на Йонас и Кристина Аф Йохник. Фондацията е създател и собственик на козметичната компания Oriflame.
Medicover Group представлява консорциум ангажиран със здравеопазване, като притежава лечебни заведения, медицински центрове, хосписи и клиники за in vitro оплождане.
Synevo представлява мрежа от комуникиращи си 80 лаборатории на територията на Централна и Източна Европа, които осигуряват достъп до всички лабораторни тестове, налични в системата.
Лабораториите на Synevo са оборудвани с модерни апарати от оригинални производители, като Roche Diagnostics, Abbot, Siemens, Sysmex. Централните лаборатории участват в схеми за международен контрол на качеството. Българските лаборатории се оценяват в Германската схема INSTAND.
В България, Synevo разполага с 4 централни лаборатории и 20 пункта. Те предлагат на пациентите над 3000 лабораторни теста по специалностите хематология, микробиология, имунология, биохимия, токсикология, цитология, хистопатология и генетични тестове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар