Translate

петък, 2 юни 2017 г.

Картината „Кирилица с рози“, която не стигна до Папа Франциск, се разигра на благотворителен търг за 50 00 лв



Един от най-активните Лайънс клубове в България - "София - Витоша" в компанията на видни български общественици, бизнесмени, хора на изкуството и спорта, журналисти, проведе традиционното си благотворително парти. Водещият Ники Кънчев положи виртуозни умения по време на търга, на който се разиграха 15 ценни предмета. Най-атрактивна  за присъстващите се оказа не подарената скандална картина на Павел Митков „Кирилица с рози“, която така и не стигна до Папа Франциск. В знак на протест Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний реши да я дари за благотворителната вечер. Още в началото на търга водещият обяви, че има анонимен дарител за 20000 лв. Това не отказа гостите в залата. След разгорещени наддавания и бурни овации г-жа Нели Баширова - и.д. на фирма „Риск Инжинеринг“, елиминира конкуренцията, като обяви баснословната сума от 50 000 лева. На търга бяха разпродадени и други ценни предмети, като красиво изработена икона, бижу от дизайнерката София Борисова, тениска на Димитър Бербатов, шапка с автограф на Антонио Бандерас и други. Гостите се насладиха и на хитовите изпълнения на Тони Димитрова, Поли Генова, Теодора Велева, на специално подготвените за вечерта театрални етюда от актьорите Надя Стефанова и Стилиян Стоянов.
Със събраната сума от 98 120 лв, ЛК „София-Витоша“ ще започне реализирането на отдавна замислена  идея за изграждане на Детски Лайънс център за социална интеграция и физикална рехабилитация „Лъвски сърца“, който ще предоставя безплатни услуги на семейства и деца с увреждания. Част от събраните средствата ще бъдат заделени и за летен лагер на изявени деца от училището за незрящи „Луи Браил“.
Само преди няколко месеца, на друго свое събитие, клубът събра 74000 лв., с които закупи обзавеждане и медицинска апаратура за детското отделение по изгаряния  и пластична хирургия към УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", финансира  ремонта на Центъра за деца болни от епилепсия и поощри 8 изявени българчета в областта на науката, изкуствата и спорта.
За 10-те години от своето създаване Лайънс клуб „София-Витоша“ е събрал и дарил над 800 000 лева. Сред основните програми на клуба са превенцията и борбата с очните заболявания, глухотата, диабета, онко заболявания, както и каузи свързани с култура, образование, спорт, но винаги с приоритет децата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар