Новата зърнена закуска
е поредна стъпка на Нестле към подобряване хранителния
профил на продуктите на компанията и осигуряване на балансирано дневно меню
По време на отворена дискусия за ползите от балансираното
хранене и активния начин на живот Емануел Артур, изпълнителен директор на
Нестле България, каза:
-В Нестле постоянно работим в посока подобряване на
качеството и хранителната стойност на нашите продукти, за да отговарят на
променящите се нужди на потребителите. Поели сме ангажимент да намалим
съдържанието на сол, захар, мазнини и др., като в същото време продължаваме да
обогатяваме своето портфолио с нови продукти в полза на балансираното хранене.
Проф. Веселка Дулева, национален консултант и началник отдел
„Хранене и диететика“ в НЦОЗА към МЗ представи любопитна информация за овеса и
съдържащия се в него бета глюкан. По думите и овесеният бета- глюкан понижава
холестерола в кръвта. А както знаем високото ниво на холестерол е рисков фактор
за развитието на коронарно сърдечно заболяване. Не бива да се забравя обаче, че
с възрастта нивата на холестерол се
покачват, рискът от сърдечно-съдови заболявания се засилва, което
означава, че идентифицирането и контрола на всички налични рискови фактори
започва най-вече с промяна на начина на живот.
Статистиката на НСИ показва, че повече от 66% от причините
за смъртност у нас се дължат на сърдечно-съдови заболявания и именно те са причина №1 за смъртността както в
страната, така и по света. Но на ежедневните рискови фактори може да се повлияе
чрез по-балансиранo хранене и активен
начин на живот. Именно затова Зърнени закуски Нестле ежегодно подобряват
хранителната стойност на продуктите, които произвеждат, за да отговарят на
изискванията и нуждите на потребителите.
До момента продуктите на Зърнени закуски Нестле са осигурили
повече от 3,4 милиарда порции с пълнозърнести култури и над 18 775 тона
по-малко захар на своите потребителите. Съдържанието на сол е намалено с 1 064 тона.
Новата закуска Cheerios OATS с овес съдържа добре познатите Cheerios кръгчета,
но обагетени с пълнозърнести овесени флейксове. 63% от състава на новата
закуска е пълнозърнест овес, който спомага за намаляване на нивата на
холестерол в кръвта. Овесът е
естествен източник на фибри, а бета глюканът, който се съдържа в него, спомага
за намаляването на холестерола. Полезният прием е при 3 гр. бета глюкан дневно,
а една порция Cheerios OATS с овес предоставя ½ от дневните референтни
стойности за прием на бета глюкан. Новата зърнена закуска се предлага в два
различни вкуса – стандартен и с канела, предназначена е да удовлетвори
хранителните потребности за балансиран старт на деня на мъже и жени над
35-годишна възраст.
Няма коментари:
Публикуване на коментар