Translate

вторник, 24 януари 2017 г.

В академия „Изпечи с любов“ избраните от над 500 участници се развихриха



Най-популярната марка брашно в България „София Мел“ дава възможност на начинаещи любители сладкари и пекари да научат основни похвати в приготвянето на различни печива 



Второто издание на академия „Изпечи с любов“ за начинаещи любители пекари и
сладкари предизвика огромен интерес сред хора от всяка възраст и професия. Избраните измежду 500 записали се участници се развихриха в кухнята на домакините от Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии (СГХСТ), напътствани от Таня Донева, популярна от сайта „Вкусното ми Хоби със Страст и Любов“, и лектори от училището. Любителите пекари се научиха на тънкостите при месенето, украсяването и изпичането на хляб със семена и мъфини със стафиди и овесени ядки.
Академия „Изпечи с любов“ се фокусира върху възможността всеки желаещ да научи основни похвати в приготвянето на печива и сладкиши, подходящи за цялото семейство. Кампанията дава възможност участниците да проявят своята креативност в кухнята, да научат традиционни рецепти и модерни похвати при приготвянето на различни сладки и солени изкушения. Необходимите техники, подборът на правилните продукти и малките кулинарни тайни се предават на любителите пекари в приятелска атмосфера, благодарение на професионалистите от СГХСТ и на гост-блогъри.
През следващите два месеца академия „Изпечи с любов“ ще продължава да събира десетки начинаещи в пекарството и сладкарството. По време на обученията ще се приготвят разнообразни печива, сред които: кифли, пандишпаново реване, дребни сладки, баници, традиционен хляб и други вкусни изкушения, които са лесни за изпълнение в домашни условия. По време на първия курс на Академията през месец ноември, в компанията на певицата Деси Добрева, участниците приготвиха и украсиха коледна питка и меденки с шоколадова глазура.
Академия „Изпечи с любов“ няма такса и всички желаещи имат възможност свободно да се регистрират за предстоящите курсове през м. февруари и м. март. Кандидатите трябва да отговарят на условията и правилата, които са публикувани на www.sofiamel.bg/academy.

Няма коментари:

Публикуване на коментар