Най-популярната марка
брашно в България „София Мел“ дава възможност на начинаещи любители сладкари и
пекари да научат основни похвати в приготвянето на различни печива
Второто издание на академия
„Изпечи с любов“ за начинаещи любители пекари и
сладкари предизвика огромен
интерес сред хора от всяка възраст и професия. Избраните измежду 500 записали
се участници се развихриха в кухнята на домакините от Софийска гимназия по
хлебни и сладкарски технологии (СГХСТ), напътствани от Таня Донева, популярна
от сайта „Вкусното ми Хоби със Страст и Любов“, и лектори от училището. Любителите пекари се научиха
на тънкостите при месенето, украсяването и изпичането на хляб със семена и
мъфини със стафиди и овесени ядки.
Академия „Изпечи с любов“ се
фокусира върху възможността всеки желаещ да научи основни похвати в
приготвянето на печива и сладкиши, подходящи за цялото семейство. Кампанията
дава възможност участниците да проявят своята креативност в кухнята, да научат
традиционни рецепти и модерни похвати при приготвянето на различни сладки и
солени изкушения. Необходимите техники, подборът на правилните продукти и
малките кулинарни тайни се предават на любителите пекари в приятелска
атмосфера, благодарение на професионалистите от СГХСТ и на гост-блогъри.
През следващите два месеца академия
„Изпечи с любов“ ще продължава да събира десетки начинаещи в пекарството и
сладкарството. По време на обученията ще се приготвят разнообразни печива, сред
които: кифли, пандишпаново реване, дребни сладки, баници, традиционен хляб и
други вкусни изкушения, които са лесни за изпълнение в домашни условия. По
време на първия курс на Академията през месец ноември, в компанията на певицата
Деси Добрева, участниците приготвиха и украсиха коледна питка и меденки с
шоколадова глазура.
Академия „Изпечи с любов“
няма такса и всички желаещи имат възможност свободно да се регистрират за
предстоящите курсове през м. февруари и м. март. Кандидатите трябва да
отговарят на условията и правилата, които са публикувани на www.sofiamel.bg/academy.
Няма коментари:
Публикуване на коментар