Translate

сряда, 2 декември 2015 г.

ОПЛ вече ни вика за профилактичен преглед в точно определен ден и час



Той ще е задължен да ни информира за провеждането на годишния преглед, с телефонно
обаждане, писмо, електронно съобщение или обява на достъпно табло в лечебното заведение, където работи. Това е записано в проекта на Наредба за определяне на пакета от здравни дейности, гарантиран от бюджета на НЗОК за 2016 г.
Съгласно документа медицинските грижи по допълнителния пакет могат да се отлагат за не повече от 2 месеца (например оперативни процедури при незаклещени хернии, корекции на тазова статика или специфични високотехнологични методи). В случай че пациентът иска да се подложи на интервенцията по-скоро, ще трябва да доплати.
Определени са и клиничните пътеки, по които, ако състоянието на пациента е неотложно, лечението ще се провежда веднага и по основния пакет, който включва спешни състояния, детско здравеопазване, терапия на сърдечносъдови, онкологични и социално значими заболявания. В случай, че може да се отложи лечение, то ще се извършва по допълнителния пакет.
ОПЛ ще ни предписва режим как да живеем след операция или след лечение в болница, каква диета да спазваме и т. н. Той се задължава да ни осигури 24-часови консултации по телефона, но ако не иска или не може да е денонощно на разположение ще трябва да сключи договор с дежурен кабинет на не повече от 35 км от неговата практика, който ще поема обажданията ни.

Снимка: oborishte.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар