Translate

вторник, 10 ноември 2015 г.

Актавис с награда в категорията „Спортни каузи“


в Годишните награди за благотворителност и корпоративна социална отговорност на списание Business Lady – „Златно сърце”.
В рамките на три години Актавис, най-голямата фармацевтична компания в България по продажби в опаковки и производствен капацитет, бе основен спонсор на представителния футболен клуб "Марек" Дупница. Наред с помощта към първия отбор, Актавис активно подпомагаше и детско-юношеската школа в града. Компанията подкрепяше финансово участието на децата на Марек и техните треньори в неофициалното световно първенство по футбол за деца и младежи "Готя къп", което се провежда ежегодно в Швеция. Децата на Марек два пъти представиха България по време на церемонията по официалното откриване на турнира, което беше изключителна чест и гордост за тях.
Наградата бе връчена от Найден Тодоров, Президент на Асоциацията на спортните журналисти в България, който шеговито подчерта, че „ако може да се каже, че в момента българският футбол боледува, то кой друг, ако не Актавис, могат да предложат най-доброто лекарство за това".
Радослава Ганозова прие наградата от името на компанията с думите:
Ако можехте да видите очите на децата, когато кацнаха на летището в Швеция за световното първенство по футбол за деца и младежи "Готя къп", ще разберете защо продължаваме да ги подкрепяме. Нека да направим така, че децата да има къде да тренират.
На церемонията присъстваха над 130 официални лица, политици, дипломати, представители на бизнеса и, неправителствени и частни институции и фондации и бяда присъдени награди в 11 категории за различни обществено значими каузи и социални проекти, инициирани, реализирани или подкрепени от компании, неправителствени организации и институции.




Няма коментари:

Публикуване на коментар