Translate

понеделник, 27 април 2015 г.

БСП сезира ВАС заради новата методика за плащане на болничната помощ, която въвежда лимити



Решението за въвеждането и е взето при присъствието на 7 души с 4 на 3 гласа макар, че в Закона за здравното осигуряване изрично е записано, че решения се взимат с минимум 5 гласа.
По телефона е потърсен член на НС на НЗОК и гласа е отчетен "за" независимо, че в закона никъде не е записано, че неприсъствено могат да се взимат решения, съобщи д-р Емил Райнов, депутат от „БСП - Лява България” и зам.-председателят на здравната комисия. От НЗОК потвърдиха, че решението е взето по този начин.
„Става дума за заседание, на което е взето решение за разпределянето на близо 1.5 млрд. лева бюджет и това е, меко казано, несериозно”, заяви той.
Д-р Райнов съобщи още, че БСП внася искане до ВАС за обявяване на скандалното решение за нищожно и. На тази основа всяка една болница и всеки един пациент, който на това основание не е получил здравна услуга или медикаменти, е в състояние да търси своите права в съда.
„БСП няма да подкрепи предлаганата реформа, нашите избиратели не са ни упълномощили да гласуваме такива безумия", подчерта д-р Райнов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар