Translate

понеделник, 27 април 2015 г.

Д-р Илко Семерджиев, председател на Коалиция „Десните“: Всички негативни здравни тенденции са счупени в периода 1998 – 2000 г.



„Успехът на една реформа си личи по здравните показатели. Една реформа няма по какъв друг начин да се измери. Всички негативни здравни тенденции са счупени в периода 1998 – 2000 г.
Това говори само едно – здравната реформа проведена в този период е успешна“. Това аяви д-р Илко Семерджиев, председател на Коалиция „Десните“ и министър на здравеопазването в правителството на ОДС по време на лекция в УНСС на тема „Здравни, финансово – икономически и управленски аспекти на българското здравеопазване“.
„Опитите да се спекулира с носталгията по безплатното здравеопазване трябва да бъдат пресичани с истината за здравните показатели на България през 80-те години, а те са кошмарни. Най-ярък пример са именно показатели за майчино и детско здравеопазване, чието устойчиво подобряване започва едва след 1999 г.  Политическите решения имат пряко отражение върху здравните индикатори и това се вижда най-ярко в един период от няколко години. В България няма криза, има ужасяващо лошо управление. Лошото управление е най-големия проблем в здравната система – може да имате Мерцедес, но ако сте лош шофьор ще свършите в канавката,”, заключи бившия здравен министър.


Няма коментари:

Публикуване на коментар