Translate

четвъртък, 5 юни 2014 г.

За втора поредна година Национална пациентска организация ще вземе участие в изложението „Мисия Здраве”


В 3-те дни от Изложението( 6-8 юни 2014 г.)-шатра номер 9 на Национална пациентска организация (НПО), ще се проведат скринингови изследвания за хепатит B и C, офталмологични прегледи, както и акция по кръводаряване на 06.05. т.г. Повод за провеждане на тази инициатива е Световният ден на кръводарителя (14.06.14). Целта е да помогне за популяризирането на кръводаряването в България.
Желаещите да променят статистиката и да подпомогнат спасяването на човешки живот са добре дошли в интервала между 12:00 и 18:00 ч. Инициативата се провежда съвместно с Национален център по трансфузионна хематология и Български Алианс за Кръводаряване.
На 7 юни от 11 до 18 ч. (или до изчерпване на тестовете), ще се проведе безплатна и анонимна скринингова акция за наличие на вирусни хепатити B и С. Скринингът се извършва с капка кръв от пръста, а резултатите от него се получават на място от представители на НСБХ „Хепасист”, в рамките на 5 до 10 минути след вземането на кръв. За провеждане на изследването няма ограничения за консумацията на храна и напитки.
В последния неделен ден от Изложението (8 юни), НПО с подкрепата на Очен лазерен център “Вижън” ще извършват безплатни профилактични прегледи за здравето на вашите очи. В интервала от 11 до 16 ч.






Няма коментари:

Публикуване на коментар