Translate

понеделник, 2 юни 2014 г.

В МБАЛ „Софиямед“- ултрамодерен ядрено-магнитен резонанс



Еталонът за най-висок стандарт в магнитно-резонансната томография MAGNETOM AERA DotGo замени едва 2-годишнияMagnetom Essenza1.5 T. На 7 май 2014 г.с директен специализиран камион от Германия беше извършена доставката на новия апарат Magnetom AERA 1.5 T. Монтажъти демонтажът на двете високотехнологични машини на Siemens се извърши в рамките на един и същи ден. Така за няколко минути двата апарата се озоваха един до друг, образувайки общо тегло от 9 тона медицинска иновация.

MAGNETOMAera“ на Siemens e най-модерната техника от този клас на световния пазар. Дистрибутира се едва от месец март 2014г. и предлага максимално висок комфорт както за изследвания пациент, така и за медицинския екип.
Ядрено-магнитен резонанс, последно поколение, разполага с т.нар. „Tim 4G“ технология, която гарантира недостижимо до момента качество на образа, а останалите ултрамодерните системи внедрени в него осигуряват намаляването на времето за изследване на един пациент, което е с до 50% по-кратко в сравнение с такова изследване на друг апарат. Новата техника има капацитет за преглед на над 40 пациента на ден.За сравнение с останалите апарати на пазара този капацитет е максимален при 25 брой изследвания на ден.
MAGNETOМAera предлага и революционната възможност за картиране (изобразяване) на ставния хрущял и дегенеративните промени в него в най-ранен стадии, преди той да може да бъде засечен чрез друг диагностичен метод или изследване.Магнитно-резонансният томограф разполага и с т.нар. метаболитна карта -вид софтуер, който към момента е единствен за България. Посредством негоспециалистите имат уникалнатавъзможност за осъществяване на функционална диагностика и проследяване на туморните заболявания в изключителни детайли, дори на ниво клетки. Новата техника предлага възможност и за 3D изобразяване на нервните пътища в мозъка, което ще благоприятства за най-добрите резултати при неврохирургичните интервенции. Чрез специален софтуер ще могат да бъдат диагностицирани и метаболитни състояния на черния дроб.

Няма коментари:

Публикуване на коментар