Translate

сряда, 26 февруари 2014 г.

Люк Песант: Прическите се завръщат към класиката


Студени руси цветове,кок като на балерина или романтични къдрици, сякаш излезли от приказка. Tака ще изглеждат косите през пролетта на 2014, според Люк Песант - човекът, който обучава фризьорите по света в тънкостите на марки като Revlon Professional и Orofluido 


Неотдавна французинът, отговарящ за колекциите на тези брандове, посети България и сподели какво ще е модерно в косите през пролетта:-Една от най-интересните тенденции в предстоящия сезон идва от балета. Изчистеният стил и грацията на балерините са вдъхновили фризьорите и при този тип прическа косата е прибрана в изчистен и стегнат кок - точно както я носят балерините, когато танцуват. Видяхме я по време на модните дефилета пролет-лято 2014. Тази прическа прави визията чиста и нежна, придава женствено излъчване и внушава спокойствие. Търси се баланс и наблюдаваме едно връщане към класиката – към лаунч музиката, към операта и балета и като цяло към по-естествените цветове – както в изкуството, така и в косите. Сякаш имаме нужда да охладим страстите и съответно – да охладим и нюансите в косата.
Друга налагаща се тенденция в косата за пролетта е именно по-небрежната и романтична визия. При нея косата отново е дълга, но е небрежно разпусната върху раменете с фини вълни, падащи от двете страни. Задължителен за нея блясъкът на косата. Тази визия е вдъхновена от приказките – от русалките и феите, и носи истинска магия в себе си. Това според мен също е израз на нуждата ни от спокойствие. Концепцията зад тази визия е да ни накара да мечтаем, да отпуснем съзнанието си и да му позволим да даде воля на въображението. В ежедневието си имаме твърде малко пространство за въображението си, тъй като непрекъснато сме заобиколени от образи и картини - на мобилните си телефони, на телевизора, навсякъде.
При цветовете за този сезон се налага свежата младежка визия, която се изразява в по-светли нюанси - руси и светлокестеняви тонове, но изцяло в студената гама. Това прави излъчването на жената естествено. Актуални ще са както абсолютните блондинки, така и кичурите, но отново по-пепеливи и ненатрапчиви. Най-важното е цветът да е студен. Ако все пак обичате по-топлите тонове, можете да заложите на меденото, но с лек оттенък.
Пролетта е сезонът преди горещото лято, затова е много важно да подготвим косата за промяната в атмосферните условия. Трябва да и осигурим хидратация и то колкото е възможно повече. Косата съдържа едва 14% влага, а това на практика е нищо – тази влага се изпарява твърде бързо, особено когато се появят слънчевите лъчи и вятъра. Затова е важно да избираме шампоани, балсами, маски и спрейове, които имат хидратиращ ефект, но също така не утежняват косата.

--------------
Със известни съкръщения от likealady.bg
Още съвети от специалисти можете да откриете и на страницата и във Фейсбук.

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар