сряда, 9 октомври 2013 г.

Деветата световна среща на българските медии, чрез видеоновини и излъчвано директно онлайнТемата на деветото издание на традиционната медийна среща, организирана от БТА и
Асоциацията на българските медии по света е „Медиите и националните каузи”. Във форума участие ще вземат 45 представители на медии от над 20 държави. Представители на четвъртата власт от цял свят ще обсъждат идеите си за развитието на страната. Участниците ще обсъждат променената социална среда в България и ролята на медиите в нея и ще търсят отговор на въпросите кои са днешните български каузи и как медиите могат да работят за тяхното осъществяване. Акцент в програмата ще бъдат дебати за социалните мрежи като нови медии и пространство за изява на гражданското общество, както и за толерантността и обществената функция на медиите. Националните кампании на бизнеса в социалната сфера, образованието и здравеопазването също ще попаднат във фокуса на внимание на дискусиите.
В дискусиите ще се включат също интелектуалци, експерти, известни публични фигури.
Официалното откриване на срещата ще бъде на 14 октомври в София, а работната програма ще продължи до 17 октомври в Пловдив и Велико Търново. Видеоматериалите от медийната среща ще бъдат предоставяни безплатно на всички електронни и онлайн медии, заинтересовани да информират своите потребители за работата на форума.
С видеоматериалите от медийната среща БТА стартира своя най-нов проект – видеоновини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар