Translate

сряда, 30 октомври 2013 г.

1200 балона полетяха над София в памет на починалите от рак на гърдата българки



Акцията има за цел да насочи вниманието на обществото към необходимостта от ранна профилактика на заболяването


На 29 октомври, в центъра на София бяха пуснати 1200 рoзови балона с хелий в памет на българските жени, които всяка година умират от рак на гърдата. Акцията е

е част от кампанията по отбелязването на Световния месец за борба с рака на гърдата,
организирана от Първа САГБАЛ „Св. София“ - София, Военномедицинска академия и УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Тя е своеобразен знак на съпричастност с близките на починалите, а. целта и е да се изпрати послание до всички български жени, че от най-голямо значение в битката с болестта е установяването й в начален стадий.
„Всяка година в България от рак на гърдата умират около 1200 жени. Затова днес пускаме 1200 розови балона с надеждата, че инициативата ще привлече вниманието на всички жени и ще ги накара да се изследват своевременно“, каза директорът на Първа САГБАЛ „Св. София“ д-р Иван Костов.

Инициативата бе подкрепена от телевизионната водеща Нана и представители на партньорите на кампанията - Асоциация на пациентите с онкологични заболявания (АПОЗ), „Рош“, „Новартис“, „АстраЗенека“, Нова телевизия, OFFNews и интернет портала „Мама, татко и аз“.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар