Translate

вторник, 11 декември 2012 г.

Коледен базар по виенски в - МОЛ Galleria Burgas



Бургазлии ще могат да преживеят Коледа по виенски – с празнична пищност, традиционни ястия и напитки, музика и магическо настроение в новооткрития базар в МОЛ Galleria Burgas.
Изложението обхваща най-празничния период в календара на българите – от Никулден до Ивановден (6 декември – 7 януари). А амбицията на търговския център е да пресъздаде блясъка на коледния базар във Виена (Виенския Weinachtsmarkt).
Над 60 изложители представят своите изделия на общо 80 щанда, разположени пред сградата и във фойетата на мола. Цялата територия във вътрешността на мола е изпъстрена с най-разнообразни коледни изкушения. В специално изградените дървени къщички се предлага всичко - от традиционната коледна украса до греяно вино, скара, коледни сладки и току що изпечени хлебчета.
Всеки посетител може да купи красив и оригинален ръчно изработен подарък като керамика, дърводелски изделия и ръчно изработени бижута. В специално отредената за занаятчии секция някои от изделията се майсторят на място. Тук има грънчарско училище с автентично колело.
Богато е разнообразието от изделия на най-познатите местни сладкарски вериги и на турски деликатеси. Не са пропуснати и производителите на здравословни храни и хранителни добавки, както и на природния лек – медът. Успешния коледен микс допълват щандовете, предлагащи козметични, еко и ръчно изработени козметични продукти. Подаръците могат да добият напълно завършен вид с помощта на специалистите от специалните опаковъчни щандове.
Galleria Burgas предостави възможност на неправителствени организации и социални звена като Центъра за настаняване от семеен тип „Ронкали“, Районната организация на глухите, СНЦ„ Движение за социални права,“ Социалния център Бургас, Медико-социален център „Вяра, Надежда и Любов,“ Асоциация „Маккензи“ (Вектори,) Дома за стари хора и Дневния център за възрастни хора с увреждане да предлагат своята ръчно изработена продукция с благотворителна цел. На техните щандове са разположени урни, в които всеки може да дари сума по желание и да набави подаръци за своите близки.
Регионалната камара на занаятчиите представя своите изделия в залата за изложения на търговския център, която се намира на 1-вия етаж до изложбата „България на длан.“ Там бургаските майстори предлагат своите миниатюри, бижута уникати, плетива, кожени изделия, дърворезба, тъкани изделия и дори мебели.
Със своя продукция ще се представи и Сдружението на българските майки. От 14 до 16 декември то ще предлага на клиентите своите изделия с благотворителна цел.

Няма коментари:

Публикуване на коментар