Translate

неделя, 8 април 2012 г.

Българските потребители са третирани като втора категория в Европа

Едва 20%от свинското месо и 10% от телешкото, което се продава в търговските вериги, са българско производство. Всичко останало е внос. И то дълбоко замразен внос. 

Българинът яде двойно по-евтини колбаси и месо в сравнение с останалите държави от Европейския съюз, но за съжаление продуктите са с много по-ниско качество.
Учените са изчислили, че за една година всеки човек изяжда 10 килограма консерванти, оцветители, набухватели и подсладители. Те са в основата на някои заболявания, както и на драстичния скок на алергиите.
Сиренето ни е от извара, киселото мляко от нишесте, а луканката от не знам си колко годишни дреболии, разбира се, отново внос. Българските теленца пък се пласират основно в чужбина...

Няма коментари:

Публикуване на коментар