Translate

понеделник, 13 февруари 2012 г.

Офталмолозите в МБАЛ„Токуда” ще консултират безвъзмездно пенсионери и социално слаби хора с очни проблеми


Всеки ден от 13.02. т. г. очните лекари на Токуда Болница София ще преглеждат безплатно възрастни и социално слаби хора, които имат проблеми със зрението си. Така месечно ще бъдат обхванати над 200 пациенти, които иначе биха отложили по финансови причини необходимото им лечение.
Консултациите ще се извършват всеки делничен ден от 12,00 до 14,00 часа след предварително записване на телефон: 02/403 4000. От пациентите няма да се изискват документи и направления.
За пациентите, които се нуждаят от смяна на лещите или лечение на глаукома също няма да се изисква никакво доплащане, а за хората, които представят документ, че са пенсионери или социално слаби, регистрирани в службите за социално подпомагане – японската болница ще поема част от цената на лещите. 
- Очните заболявания прогресират с напредване на годините, а двете най-опасни и водещи до слепота заболявания на очите – катарактата и глаукомата – се проявявят най-вече в пенсионна възраст. Най-важна остава навременната диагностика – 80% от установените рано очни заболявания могат да бъдат излекувани така, че да не се промени качеството на живот на пациентите. Все по-често възрастните хора отлагат или изобщо не се подлагат на лечение поради финансови причини. А при отлагане на лечението на перде на очите или глаукома зрението най-често се оказва сериозно увредено и дори да се стигне до пълна слепота, каза д-р Веселин Даскалов, началник на отделението по Офталмология на Токуда Болница. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар