Translate

сряда, 4 януари 2012 г.

Китайската държавна телевизия стартира тестово 3D телевизионен канал в опит да привлече зрители

и да увеличи потреблението, като стимулира повече хора да си купят 3D телевизори.
Зрителите, които съставляват най-голямата тв аудитория в света, вече ще могат да хващат канала China 3D TV Trial Channel с 3D телевизори, специални очила и цифров приемник, съобщава агенция Синхуа.
Каналът излъчва по три пъти на ден 3D съдържание с продължителност от четири часа и половина като спектакли, анимации, филми и спорни програми и обещава да излъчва предстоящите Летни олимпийски игри в Лондон.
Китайската централна телевизия пусна канала в неделя, който първоначално ще може да се гледа безплатно, в партньорство с Beijing TV, Shanghai Media Group, Jiangsu TV, Tianjin TV и Shenzhen TV, достигайки до най-големия зрителски и рекламен пазар в Китай.
Каналът ще бъде официално пуснат на 23 януари, за да съвпадне с началото на едноседмичните празненства за Лунната Нова година, когато китайците по традиция пътуват до родните си места и гледат специални вариететни тв програми, посочва БГНЕС.
В година, през която китайското правителство предупреди за спад на икономическия растеж в страната, председателят на Държавната комисия за радио, филми и телевизия заяви, че 3D каналът може да създаде търсене на 3D телевизори "на стойност милиарди юани".
В Китай има приблизително 500 милиона телевизора, интернет потребителите са над 500 милиона и страната се превърна в най-бързо растящия бокс офис в света с над 60% растеж на приходите миналата година до 1,5 милиарда долара.

Няма коментари:

Публикуване на коментар