Translate

петък, 6 януари 2012 г.

60 гр.ядки дневно имат антираково действие


Ако консумираме различни ядки, още от юношеска възраст по 60 гр. дневно, като лешниците, фъстъците, орехите и др., рискът от развитие на рак на гърдата намалява.
Това сочат резултатите на изследователски екип от Харвард, който провежда проучване сред 29 480 души, който открива значително намаление от 36% на риска от развитие на доброкачествени заболявания на гърдата (ДГЗ) при жени, които са консумирали ядки повече от два пъти седмично през юношеските си години. Известно е, че жените с ДЗГ са изложени на по-голям риск от развитие на рак на гърдата.
Известно е, че ядките притежават вещества с антираково действие. Те съдържат антиоксидантите кверцетин и кампферол, омега-3 мастни киселини, като и фитостероли, които които подтискат растежа на раковите клетки. Подобни съставки има и в рибата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар