Translate

петък, 6 януари 2012 г.

Водата в пластмасова бутилка може да причини рак, ако се съхранявана в автомобила ви


Топлината реагира с химикали в пластмасата на бутилките, които отделят диоксини във водата. Бутилираната вода в колата е дефинирана като една от най-честите причини за високи нива на диоксин в тъканите на млечната жлеза. А диоксините са силно канцерогенни и все по-често се намират в пробите от биопсичен материал от рак на гърдата.
Бутилките от пластмаса могат тотално да объркат действието и на половите хормони. Авторитетни проучванията сочат, че храната и напитките, съхранявани в тази пластмаса, съдържат големи количества от синтетично химично вещество Бисфенол А, което пречи на хормоналната система.
Опасността сами да навредим на здравето си е още по-голяма, ако използваме повторно пластмасовите бутилки. Загряването на пластмасовите съдове пък се оказва най-противопоказно.
Така че, мили дами, ако искате да бъдете здрави и красиви, бъдете и внимателни. Не приемайте вода от пластмасови бутилки, държани на топло, особено в колата ви. Най-добре е да се използват вместо пластмасови – стъклени бутилки. Важно е да се знае, че не бива и да се замразява вода в пластмасови бутилки във фризера.
За да избегнем опасността от диоксини е необхэодимо още да не използваме пластмасови съдове в микровълновата печка. 
Това важи с особена сила за храни, съдържащи мазнини. Полуфабрикатите трябва да се отстранят от пластмасовата си опаковка и да се затоплят в някой стъклен или керамичен съд. Хартиените съдове не са лоши, но не знаем каква е хартията, затова е по добре стъкло или керамика.
Според Едуард Фуджимото, уелнес програмен мениджър в Castle Hospital, комбинацията от мазнини, висока температува и пластмаса освобождават диоксини и те навлизат в тялото ни. Той препоръчва да се използват стъклени или керамични съдове за погряване на хранителните продукти в микровълновата фурна. Така се получават същите резултати, само че без диоксин и с по-малък риск за здравето ни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар