Translate

понеделник, 14 март 2011 г.

Към момента 2024 аптеки имат договор за работа с НЗОК

за отпускане на напълно или частично платени от касата лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели. Това съобщиха от пресцентъра на касата.
От тях 809 аптеки са заявили готовност да отпускат лекарствени продукти за поддържащата хормонална терапия на болни от злокачествени заболявания.
С лекарства за поддържащо лечение на трансплантирани пациенти ще работят 654 аптеки, а 651 ще осигуряват медикаменти за лечение на редки заболявания.
Лекарствата за лечение на изброените заболявания се заплащат от НЗОК от 1 този месец. За да ги получават, пациентите трябва да посетят лекуващия си лекар, който ще им издаде "Протокол за предписване на лекарства, заплащани от НЗОК/РЗОК".
В НЗОК, както и в РЗОК, е създадена необходимата организация, като постъпващите документи за отпускане на дадено лекарство да бъдат обработвани максимално бързо.
На интернет страницата на институцията е публикуван лекарственият списък, съдържащ новите медикаменти, както и подробни указания за пациента, описващи новата процедура за получаване на лекарства.

Няма коментари:

Публикуване на коментар