Translate

вторник, 12 октомври 2010 г.

Незаконно построените имоти на брега на язовир „Ивайловград"

  известни като митничарското селище Ставри Димитрово, ще бъдат съборени или конфискувани в полза на държавата съобщи премиерът Бойко Борисов, предаде БНР.
Дни след данъчната проверка с хеликоптер, която целеше изясняване на произхода на средствата, с които са построени над 40-те къщи в селото, обитателите им старателно избягват всякаква популярност. Повечето от тях нямат акт 16. Селото може и да не фигурира в официалната карта на България, но това не му пречи да е единственото населено място в страната с „Министерство на веселбата". Така свиленградският бизнесмен Павлин Паришев е нарекъл вилата си. Бившият шеф на свиленградската митница има до луксозната си къща частен зоопарк, чийто обитатели включват двойка елени лопатари, муфлони, сърни и няколко вида птици Бившият шеф на свиленградската митница има до луксозната си къща частен зоопарк, чийто обитатели включват двойка елени лопатари, муфлони, сърни и няколко вида птици. Според запознати до неотдавна тук е живеело и лъвче, което вече е отпътувало за Африка, след изчезването и намирането му, преди месеци. 
По думите на премиера няма вариант нерегламентираното строителство да бъде узаконено. 
-Толкова палати - има само едно обяснение, това са хората, които са събирали пари и са давали на политическите партии. Затова указанията, които съм дал, са да ми намерят юридическа форма - или събаряне, или конфискуване в полза на държавата. Не виждам друг начин. Да ги узаконят - това би значело, че всеки може да си избере място и да отида и да си направи нещо и ние да влезем в този порочен кръг. Ще решим и до ден-два трябва да имам резултатът, коментира премиерът.
---- 
Снимка на малка спретната къщурка, но от пловдивско

Няма коментари:

Публикуване на коментар